avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor de vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor de vechime

O persoana care lucreaza, in fiecare luna primeste fluturasul privind salariul pe care il mai are de luat. Pe fluturas, este scris salariul de baza, spor zona, spor risc, venit brut, retinere somaj, retinere CAS, retinere impozit, etc.

Deci e trecut toate pe fluturas, doar sporul de vechime nu este trecut. Ce se poate face in acest caz, pentru ca asa cum stim, exista spor vechime:
3 ani vechime = 5% spor vechime,
5 ani vechime = 10% spor vechime,
10 ani vechime = 15% spor vechime,
15 ani vechime = 20% spor vechime,
peste 20 ani vechime = 25% spor vechime.

Cum se poate afla ca i se plateste sporul de vechime pentru stagiul de vechime?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:21, 18 Octombrie 2016
freeelis a scris:

Probabil , ca de la alti colegi care beneficiaza de asa ceva.

Exact !

Lucrez la stat. Nu stiu ce scrie exact in C.M., C.I.M., stiu doar ca am colegi care iau salariul in mana mai mult decat mine, altii mai putin, iar de aici pot intelege ca cei care iau mai mult decat mine, au un spor de vechime mai mult decat mine.

Ciudat este faptul ca pe fluturas nu este trecut sporul de vechime, nu este trecut anii de vechime totala, iar eu nu inteleg de ce nu e trecut, si mai ales nu inteleg cum se calculeaza salariul cand pe fluturas nu apare si sporul de vechime.

Ce pot face in aceasta situatie?
Lucrand in sectorul bugetar, sporul de vechime este inclus in salariu , de aceea nu apare pe fluturasii de salariu.
freeelis a scris:

Lucrand in sectorul bugetar, sporul de vechime este inclus in salariu , de aceea nu apare pe fluturasii de salariu.

Si de ce nu apare sporul de vechime si pe fluturasii de salariu la bugetari?

Ca sa ma intelegeti mai bine, am mai avut si perioade de somaj dinainte de anul 2000 + alte vechime inainte de a lucra in sistemul acesta bugetar.
Eu doresc sa am pe fluturas si sporul de vechime, caci numai in felul acesta pot urmari daca vechimea din somaj si alte vechime lucrata anterior, este inclusa ca spor de vechime unde lucrez acum.

De unde sa stiu eu ca perioada din somaj este deja trecuta la spor de vechime unde lucrez acum? Acum ca am explicat mai bine nedumerirea mea, sper sa primesc un raspuns clarificator.
Nu are cum sa apara , intrucat in salariul dvs de incadrare este inclus sporul de vechime... daca doriti sa vedeti asa ceva, solicitati in scris angajatorului sa va puna la dispozitie modalitatea de calcul a salariului dvs. Numai asa puteti vedea ce doriti dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul de baza si sporurile apetra apetra Ordinul 64/2003 modificat precizeaza: \"1.Salariul de bază lunar brut: ...lei 2.Alte elemente constitutive: a)sporuri ... ; b)indemnizaţii ... ... (vezi toată discuția)
Spor vechime Florica3 Florica3 Ce spor de vechime se aplica la salariu de baza daca am vechime peste 25ani. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Spor vechime in munca elenasuch elenasuch buna ziua am rugamintea de a ma lamuri daca eu lucrez intr o fundatie dar ca punct de lucru intr o institutie bugetara ( salariul ami este platit de la ... (vezi toată discuția)