avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de comodat , o problema sau nu la iesirea din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de comodat , o problema sau nu la iesirea din tara ?

Buna seara ! Am si eu o mica nelamurire , m-am hotarat de curand sa plec in strainatate , cu masina ... doar ca masina este inmatriculata pe numele mamei .... am intrebat un notar ce trebuie facut in acest caz ...mi s-a propus sa completez un contract de comodat , si sa il printez acasa ....ca nu ar fi nici o problema la vama ..... ....acum vreau sa stiu sigur daca este sau nu o problema , daca acel contract este redactat de mine si nu a trecut prin mana unui notar ...... multumesc ...
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:45, 17 Octombrie 2016
Credeți că nu o să fiți lăsat să ieșiți din țară cu mașina mamei, că eu nu cred așa ceva? Dacă vreți să faceți un contract de comodat puteți să îl redactați și singur dar ar fi bine să aibă dată certă (ex: atestat de un avocat).
Buna seara,
Va sfatuiesc sa dati un telefon la politia de frontiera sau la vama prin care iesiti si sa-i intrebati pe ei.
Nu aveti nevoie sa aveti cu dvs decat actele pe care le prezentati in mod obisnuit la orice control al politiei- certificat de inmatriculare, asigurare etc. Nu aveti nevoie de niciun act care sa dovedeasca in ce baza ii conduceti masina proprietatea mamei.
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de comodat auto pentru r. moldova trebuie încheiat neapărat în fața unui notar sau poate fi și neautentificat? Georgiana Alexii Georgiana Alexii Un contract de comodat trebuie incheiat neaparat in fata unui notar sau poate fi incheiat si acasa? De exmplu: masina e pe numele mamei, am sa o folosesc eu ... (vezi toată discuția)
Procura automobil Srb Srb Daca o persoana a cumparat masina pe numele tatalui, este nevoie de procura sau imputernicire ca aceasta persoana sa foloseasca masina pe teriotoriul Romaniei, ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de procura la masina pentru a iesi din tara? andreeagherasim andreeagherasim Buna ziua, recent mi-am cumparat un autoturism si bineinteles l-am trecut pe numele mamei deoarece asigurarea este mult prea scumpa pentru categoria mea de ... (vezi toată discuția)