avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... clarificare situatie uscator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

clarificare situatie uscator

Buna ziua!
am cumparat, de curand, un apartament cu 2 camere (intabulate) si o a treia cameră, neintabulată, care a fost uscator, în prezent amenajată ca si dormitor.
Vanzatoarea mea a incheiat în anul 2000 un act, sub semnătura privată, cu 12 locatari, din totalul de 13 existenti, prin care acestia isi dadeau acceptul ca uscatorul sa poată fi folosit drept dormitor.
În calitate de nou proprietar al apartamentului, doresc sa stiu ce demersuri pot initia pentru a cumpăra acest uscator, care este folosit, după cum spuneam, de 16 ani.
daca merg si declar la finante ca folosesc uscatorul si reglez situatia impozitului pentru perioada 2000-2016, pot introduce actiune avand ca obiect uzucapiune?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:48, 17 Octombrie 2016
Concret dv ati achizitionat 2 camere cu destinatia de locuinta pentru care vanzatorul a inaintat documentele aferente
Pentru spatiul suplimentar apartamentului nu detineti documente legale care sa va ateste calitatea de proprietar
Spatiul respectiv figureza drept parte comuna,care poate fi instrainata numai cu acordul notarial al tuturor proprietarilor care ar trebui sa renunte in favoarea dv
la finante nu puteti solicita introducerea pe rol fiscal a unui spatiu asupra caruia nu aveti titlul/calitatea de proprietar
Singura varianta ramane acordul notarial al tuturor proprietarilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia achizitiva av_emy av_emy O persoana, proprietar al unui apartament cu 2 camere, a luat in posesie, cu acordul tuturor locatarilor blocului si camera-uscator, care se afla langa ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie mansarda buburuza buburuza Buna ziua, Va rog sa ma ajutati daca am nevoie de autorizatia de constructie si acordul asociatiei de prop, avand in vedere ca locuiesc la mansarda, (asa ... (vezi toată discuția)
Acte proprietate Tenrom Tenrom buna ziua! va rog sa ma lamuriti in privinta urm.: vreau sa cumpar un imobil situat la et.3, iar proprietarul a luat in folosinta si uscatorul aflat la et.4 ... (vezi toată discuția)