avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte proprietate

buna ziua!
va rog sa ma lamuriti in privinta urm.: vreau sa cumpar un imobil situat la et.3, iar proprietarul a luat in folosinta si uscatorul aflat la et.4 cu semnaturile locatarilor din bloc.
a facut din uscator o camera cu scara prin interiorul ap.sau.
nu are acte pe acel uscator folosit.
va rog sa imi spuneti ce ilegalitati include acest lucru.?
multumesc!

Cel mai recent răspuns: Tenrom , utilizator 20:14, 18 Februarie 2018
Proprietarul poate sa instraineze strict suprafata pentru care detine documente de proprietate
daca nu detine documente de proprietate pentru uscatorie,pe cale de consecinta legal nu o poate instraina pentru ca nu este proprietarul acesteia
Nu va complicati sa achizitionati astfel de apartamente care includ si spatii utilizate strict cu acordul vecinilor pentru ca la eventual control utilizatorul spatiului poate fi sanctionat
dar daca eu cimentez si astup spatiul spart neavand astfel nici o legatura cu acel uscator, tot voi fi sanctionat?
Fiecare locatar de pe acel nivel(etaj) are inscris drept de folosita in cota parte in ceea ce priveste uscatoria....deasemenea aceasta folosinta este trecuta in contractele fiecaruia si se plateste folosinta( vezi sectiunea patrimoniu) de la DVBL .
Cedarea de folosinta in acest caz nu se poate face printro simpla declaratie ,ea trebuie insa si operata la DVBL dar si la notariat cu act aditionat in acest sens.

Oricum vanzarea va fi doar pe ce cuprinde actul vanzatorului, uscatoria o puteti folosi daca gasiti in continuare intelegere la vecini.
multumesc!
dc sa fie sanctionat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uscatorie bloc cos27 cos27 buna ziua ,va rog f mult sa ma ajutati cu urmatoarea problema .Locuiesc la etajul 3 al unui bloc cu 4 etaje ,la etajul 4 este situata uscatoria pe care vecinii ... (vezi toată discuția)
Proprietate comuna pe cote parti uscator pe fiecare etaj ionutz007 ionutz007 cum se imparte proprietatea asupra unui uscator et.4 daca fiecare etaj are uscatorul lui.uscatorul de la et.4 a fost dat pentru folosinta unei firme de ... (vezi toată discuția)
Uscatoria unui bloc nu o pot folosi toti locatarii? daneza_eu daneza_eu uscatoria unui bloc nu o pot folosi toti locatarii? buna ziua. blocul in care locuiesc are uscatorie pentru care platim fiecare locatar. unde as putea sa ... (vezi toată discuția)