avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... proprietate comuna pe cote parti uscator pe fiecare ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

proprietate comuna pe cote parti uscator pe fiecare etaj

cum se imparte proprietatea asupra unui uscator et.4 daca fiecare etaj are uscatorul lui.uscatorul de la et.4 a fost dat pentru folosinta unei firme de telefonie mobila.chiria platita se duce in contul asociatiei. am castig de cauza daca dau in judecata asociatia?
Partile comune ,apartin proprietarilor in raport de cota indiviza individuala
Daca uscatorul de la et 4 a fost dat in folosinta unei firme de telefonie mobila,chiria se duce in contul asociatiei,rezulta ca la momentul darii in folosinta au fost indeplinite conditiile legal prevazute .
Daca dvs ,la momentul darii in folosinta a spatiului catre unitatea de telefonie,a-ti dat acordul,ulterior incheierii formalitatilor legale,nu mai aveti dreptul de a reveni asupra hotararii
Daca dvs vati mutat in imobil ulterior incheierii formalitatilor legale,va confruntati cu situatia ca nu aveti calitate in acel contract.
Nu aveti castig de cauza intr-un eventual proces cu asociatia
Ce doriti Dv. in legatura cu uscatorul? Ca nu am inteles din cele relatate ce va nemultumeste sau ce nedumerire aveti.
ionutz007 a scris:

cum se imparte proprietatea asupra unui uscator et.4 daca fiecare etaj are uscatorul lui.uscatorul de la et.4 a fost dat pentru folosinta unei firme de telefonie mobila.chiria platita se duce in contul asociatiei. am castig de cauza daca dau in judecata asociatia?


Proprietatea pe uscator nu se imparte. Orice proprietar are o proprietate individuala si in functie de suprafata utila a acesteia raportata la suprafata utila a tuturor proprietatilor individuale se determina cotra indiuviza. Aceasta se aplica la toate spatiile comune din asociatie cuprinzand terasele, peretii exteriori, boxe, subsol, casa scarii, uscatoare, lift, etc, fara ca acestea sa se poata individualiza, sa se poata imparti pe proprietari. aceste spatii comune se folosesc de proprietari in intregime si nu pe bucati sau cote parti din ele.
Daca spatiile comune sunt aducatoare de venituri, beneficiaza toti proprietarii de aceste venituri in functie de cota parte indiviza prin folosirea sumelor la reparatii si intretinerea spatiilor comune.
Comitetul executiv stabileste modul de folosire a acestor spatii, dar in cazul schimbarii destinatiei trebuie si acordul proprietarilor direct invecinati.
Pe ce motiv sa dati asociatia in judecata si ce vreti sa castigati?
Vreti sa folositi dv acel spatiu?
Locatarii de la etajul 4 numai beneficiaza de uscator la fel ca cei de la et 2 si 3(fiecare etaj are uscatorul sau) pt ca ascesta este inchiriat unei companii de telefonie mobila. Ce drept au locatarii de la etajul 2 si 3 asupra uscatorului de la etajul 4?
In conditiile in care ,proprietarii au acceptat inchirierea spatiului cu destinatia alta decat acea de locuit,prin documente legale,in perioada cat opereaza clauzele contractuale,nu mai pot fi ridicate pretentii de utilizare spatiu.

Alte discuții în legătură

Chirie pentru folosirea uscatoriei luciano39ok2007 luciano39ok2007 locuiesc intr-un apartament la bloc la ultimul etaj ,deasupra apartamentului meu este un uscator,de 20 de ani am folosit acest uscator ca magazie ,neavand un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! locuiesc la etajul 8, iar deasupra sunt 3 camere de ... FlorinaRamona FlorinaRamona Buna ziua! Locuiesc la etajul 8, iar deasupra sunt 3 camere de depozitare/uscatorii. Pe una a pus monopol administratora, pe una o familie, iar in cealalta ... (vezi toată discuția)
Concesionare uscatorie Lochness Lochness Locuiesc la etajul 4 al unui imobil si vreau sa concesionez uscatoria cu care sunt vecin. Am stranse semnaturi de la majoritatea vecinilor inclusiv de la cei ... (vezi toată discuția)