avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit prima casa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit prima casa

Buna ziua,

In momentul de fata detin un apartament prin programul prima casa, achizitionat in urma cu 2 ani.
Urmeaza sa ma mut impreuna cu partenerul si anul viitor sa ne casatorim;
Poate ca nu este OK sa ma gandesc la lucruri rele dar stiti cum este..nu stii unde te duce viata..Ce pot face sa ma asigur ca in urma unui despartiti pot ramane cu apartamentul si eventual sa il despagubesc pe partener cu o suma de bani? Stiu ca locuind in casa impreuna, dupa ceva vreme partenerul are drept la apartament chiar daca nu suntem casatoriti. As intentiona sa fac toate demersurile necesare inainte de casatorie..nu se stie niciodata ce vremuri vin..

Multumesc mult pentru ajutir
o zi buna
Cel mai recent răspuns: ContSters407900 , utilizator 16:25, 17 Octombrie 2016
Drept de proprietate asupra apartamentului nu va avea, ar putea pretinde dupa casatorie un drept de creanta pentru ratele ce le veti achita imn timpul casatoriei daca nu adoptati regimul matrimonial al separatiei de bunuri.
Ultima modificare: Luni, 17 Octombrie 2016
ContSters338589, utilizator
In primul rand :

Acesta este un bun dobandit innainte de casatorie decei este al tau !

Poti face un contract prenuptial

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri dupa casatorie Geocrs Geocrs Buna ziua! Intentionez sa ma casatoresc si am achizitionat un apartament prin programul \" Prima Casa \" dar doar pe numele meu( pe numele de fata, fara ... (vezi toată discuția)
Apartament dobandit inainte de casatorie mogadaniel2000 mogadaniel2000 Buna seara! Prietenul meu scoate un credit prin prima casa pt. un imobil care va fi achitat impreuna cu mine , urmand sa locuim acolo impreuna si sa investim ... (vezi toată discuția)
Credit prima casă înainte de căsătorie. care sunt drepturile viitorului soț după o eventuală despărțire? angiba angiba Buna ziua Daca prietenul meu a facut un credit prin Prima casa,la care este doar el titular si acum urmeaza sa ne casatorim,si cheltuielile vor fi comune de ... (vezi toată discuția)