avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional

Buna ziua,
In urma unei evaluari sustinute la un assessment center am fost retrogradat din functia avuta de SEF DEPARTAMENT (desi evaluarea a fost pentru manager adjunct din cele spuse de sefii mei adica de prmovare functie care nu exista in COR - asta am aflat mai tarziu #-o ) in functia de SEF SCHIMB, cod COR 132234. Singurul element modificat al contractului individual de munca este litera E - felul muncii iar salariul nu mi-a fost modificat. In actul aditional scrie ca CELELATE PREVEDERI ALE CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA raman nemodificate.
Sa inteleg ca in urma semnarii acestui act aditional in urma evaluarii la acel assessment imi este recunoscut faptul ca eu corespund profesional cu functia de SEF SCHIMB si nu cu cea de SEF DEPARTAMENT?
Mi se poate modifica salariul chiar dupa ce am semnat acest act aditional?
Mai pot fi evaluat inca o data si pentru scaderea salariului?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:39, 17 Octombrie 2016
Art. 41 C.mun.
(1) Contractul individual de munca poate fi modificat numai prin acordul partilor.

(2) Cu titlu de exceptie, modificarea unilaterala a contractului individual de munca este posibila numai in cazurile si in conditiile prevazute de prezentul cod.

(3) Modificarea contractului individual de munca se refera la oricare dintre urmatoarele elemente:
......
e) salariul;
......

Asadar, regula in materie de modificare a contractului individual de munca este modificarea prin acordul partilor.
Prin urmare, in situatia expusa de dvs nu se poate modifica unilateral salariul, ci numai cu acordul partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare in functie fara semnatura angajatului afrodita2us afrodita2us Este legal daca eu am fost Adjunct Sef de Magazin ca functia mea sa fie schimbata fara semnetura mea in Sef de Tura? Mentionez ca actul additional pe care am ... (vezi toată discuția)
Cim mikik55 mikik55 UN salariat a ocupat un post de conducere, iar acum a fost trecut pe un post de excutie, prin act aditional la CIM, insa nu i s-a modificat si salariu. In ... (vezi toată discuția)
Buna, angajatorul meu isi doreste sa numeasca o alta persoana ... DianaModo DianaModo Buna, Angajatorul meu isi doreste sa numeasca o alta persoana pe pozitia mea. Au spus ca si-ar dori sa rezolvam asta intr-o maniera fara consecinte pentru ... (vezi toată discuția)