avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligatii gestionar materie prima
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligatii gestionar materie prima

Buna ziua.

M-a intereseaza sa aflu daca la intrarea in gestiunea sa un gestionar este obligat sa verifice dpdv calitativ bunurile?
Exista in contabilitate formularul Nota de constatare diferente in care este mentionat pe verso ca 'determinarea calitatii s-a facut prin proba...'.
Este obligatorie intocmirea acestei Note de constatare diferente atunci cand sunt intalnite diferente cantitative sau calitative?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 08:28, 18 Octombrie 2016
Nota de intrare receptie este un document care, in mod normal, trebuie intocmit la intrarea in gestiune a oricaror marfuri. Constatarea diferentelor cantitative si calitative se va mentiona de catre Comisia de receptie in documentul mentionat de dvs. in prezenta unui delegat neutru, ca membru al comisiei de constatare. Din cate cunosc eu aceasta reglementare, nu a fost abrogata. In 1996 firma in care lucram a avut un proces cu un client, care reclamase diferente cantitative la descarcarea unui vagon CFR, expediat de noi si a castigat in toate instantele datorita lipsei unui delegat neutru in comisia de constatare diferente la receptie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii gestionar materie prima irina_trusca irina_trusca Buna ziua. M-a intereseaza sa aflu daca la intrarea in gestiunea sa un gestionar este obligat sa verifice dpdv calitativ bunurile? Exista in contabilitate ... (vezi toată discuția)
Nota de recepti lilicrin lilicrin Pentru realizarea de note de receptie exista un formular anume sau un program? Multumesc pt ajutor. (vezi toată discuția)
Nota de constatare diferente - factura storno irina_trusca irina_trusca Buna ziua, Am gasit in Ordinul 3512 - 2008 ca la receptia unor produse se poate intocmi Nota de receptie si constatare diferente (cod 14-3-1A). Acest ... (vezi toată discuția)