buna ziua,
problema pe care doresc sa vi/o aduc in atentie este legata de problemele unei asociatii de proprietari.in urma solicitarilor verbale ale unor membri ai asociatiei mi-am intentia de demisie din functia de presedinte al asociatiei urmand ca la prima sedinta sa/mi dau demisia efectiv.intre timp una din aceste persoane ne-a reclamat pe mine si administrator de dezinteres in exercitarea functiilor, la primarie.in preziua intalnirii reclamanta mi/a propus sa raman in continuare presedinte dar cu alt administator, raspunsul meu fiind negativam fost acolo ;i in urma discutiilor s-a dat un termen de 30 zile de rezolvare a problemelor .ieri a fost o alta sedinta ,la care n/am putut participa dar am trimis un mail reclamantei prin care i/am adus la cunostinta ca nu pot participa iar cei care participa sa ia cunostinta de demisia mea.raspunsul reclamantei a fost ca nu pot sa/mi dau demisia cand doresc eu,asta in conditiile in care ea personal mi/a cerut demisia in sedinta precedenta.ea sustine ca trebuie sa fiu in continuare presedinte chiar daca nu mai vreau si ma ameninta cu darea in judecata.ce pot sa fac in continuare? luati in considerare si faptul ca a deschis o pagina de facebook unde eu si administatorul suntem calomniati ca ultimii oameni.va mai spun ca in toata acesta perioada niciunul dintre membrii comitetului executiv nu a fost remunerat deoarece nimeni nu a considerat ca trebuie sa fim platiti! cu multumiri pentru sprijinul acordat.
Dvs., daca tot vreti sa va dati demisia, faceti-o in prima sedinta de comitet, in scris, o inregistrati.
In sedinta de comitet numiti un vicepresedinte care sa ocupe functia de presedinte - pana la proxima AG in care se va completa nr. mebrilor de comitet si eventual se va alege un nou presedinte.
Daca "reclamanta" va mai face greutati, o puteti reclama la politia locala care-i va scoate facebook-ul din cap cu o amenda pe masura.
Sigur dvs. nu aveti "argumente" sa o determinati sa-si vada de treaba? Umbla sloboda prin oras aceasta "reclamanta"?
Demisia este un act de vointa al persoanei si nu ii poate fi refuzat sub niciun motiv.
Ideea e ca trebuie sa o faceti in scris, document care sa fie inregistrat la asociatie.
Nu va poate forta nimeni sa prestati in continuare, iar amenintarile cu procesul pe tema demisiei sunt fabulatii ale unei persoane care nu cunoaste legile.
demisia este inregistrata inca din data de 10.10.2016 cind am avut sedinta extraordinara doar ca comitet executiv nu exista deoarece in aceeasi seara toata lumea si-a dat demisia iar acest fapt a fost adus la cunostinta proprietarilor .ce ma sfatuiti sa fac in continuare?
Daca apreciati ca nu puteti depasi situatia ,dupa cum initial v-ati asumat responsabilitatea sa preluati sa exercitati responsabilitatea funtiei de presedinte de asociatie,aveti dreptul sa informati oficial comitetul executiv de interesul dv de a renunta a mai exercita respectivele prerogative
Totodata aveti dreptul sa alegeti un vicepresedinte dintre membrii comitetului executiv care sa exercite provizoriu atributele aferente functiei de presedinte de asociatie
Daca nici comitet executiv nu mai exista,aveti dreptul sa convocati adunare generala in cadrul careia sa se ia act si sa se consemneze renunutarea din partea dv a mai exercita responsabilitatea de presedinte,sa fie numit alt presedinte de asociatie de proprietari