avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa 14 ani...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa 14 ani...

Buna ziua,
spuneti-mi va rog, ce acte, ce sume de bani(cu aprox) trebuie sa am/platesc pentru succesiunea apartamentului cu trei camere dupa decesul sotului acum 14 ani. Sunt eu, sotia si cei doi fii majori.
Va multumesc pentru rabdare si sfaturile bune
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 17:07, 18 Octombrie 2016
mergeti la un notar de pe raza judecatoriei unde defunctula avut ultimul domiciliu. Acte: certificat deces, certificat casatorie, certificate nastere cei doi copii, certificat casatorie daca descendentii si-au schimbat numele prin casatorie (in general fetele), actele de prorpietate ale apartamentului, certificat fiscal pentru apartament, certificat fiscal pentru defunct de la ANAF. Veti plati impozit de 1% pe valoarea masei succesorale onorariu si daca aveti carte funciara cheltuieli de intabulare. Aceste costuri nu sunt fixe variind de la un notar la altul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe pe mostenire corinana corinana Buna ziua Trebuie sa-mi fac succesiunea dupa decesul tatalui meu si as vrea sa va intreb ce taxe se platesc la o succesiune. Bunurile ar fi un teren agricol, ... (vezi toată discuția)
Cat costa o succesiune? mitach mitach Buna ziua.In 2005 bunicul meu a decedat.Succesiunea nu a fost facuta inca.As vrea sa va intreb cam la ce sume se ajunge cu o succesiune? Poate imi mai dati un ... (vezi toată discuția)
Acte necesare partajalui succesoral Andj24 Andj24 Buna ziua, as dori sa aflu toate demersurile (actele necesare) pentru intocmirea masei succesorale Mentionez ca este vorba de un apartamentul cu 2 camere care ... (vezi toată discuția)