avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Succesiune

Am promis(verbal) fratelui meu in urma cu 18 ani ca dupa decesul parintilor casa va fi a lui si eu nu-l voi da afara niciodata din aceasta casa cumparata si achitata doar de parintii nostri.
In 2006 cand tatal nostru a decedat, am facut succesiunea in termenul de 6 luni de la deces, nici el nici eu nu am emis nicio pretentie. Apoi, m-a luat la rost ca nu am facut ce am promis si nu a mai vorbit cu mine.El locuieste si acum impreuna cu sotia si un copil in acea casa, din care nu l-am dat si nu am de gand sa-l dau afara.
Daca nu va vrea sa facem succesiunea in continuare(nu doreste sa-mi dea o suma de bani - mult mai mica decat jumatate din valoarea apartamentului) cum sa procedez ca totusi sa pot face succesiunea si sa figurez doar in acte?

Va multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 07:47, 19 Octombrie 2016
daca ati dezbatut succesiunea ce sa mai dezbateti? Poate sa faceti un partaj ca urmare a succesiunii. Mergeti cu actele la un notar sa va lamureasca.
Multumesc pentru raspuns si imi cer scuze pentru ca am omis ce era mai important: mama noastra are 82 de ani, are un neoplasm pulmonar si intrebarea trebuia sa sune astfel:in viitor, dupa ce va surveni si decesul mamei...ce pot face eu in aceasta situatie.

Multumesc din nou pentru amabilitate
cand va muri mama dvs dezbateti succesiunea dupa ea si faceti partaj cu fratele.
Multumesc pentru raspuns, tocmai asta spuneam ca el nu vrea sa dezbatem nicio succesiune, nici sa facem vreun partaj
In instanta atunci si dezbaterea si partajul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-donatie ghici_2013 ghici_2013 Buna ziua! Va rog in raspuns pentru urmatoarea situatie: Ambii parinti decedati(tata 1993,mama 2010).Dinte cei 6 copii,unul decedat(are la randul lui 2 ... (vezi toată discuția)
Vânzare apart dumas2000 dumas2000 Bună ziua, am și eu o întrebare..Vrem sa vindem un apartament. Suntem o sora și un frate la părinți. Mama este la a 2a căsătorie după ce tata a ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire kiki_32 kiki_32 Va rog sa-mi spuneti daca este obligatoriu conform legii sa se dezbata mostenirea dupa decesul unuia din parinti daca celalalt parinte este in viata si exista ... (vezi toată discuția)