avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... documente necesare concediu gravida
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

documente necesare concediu gravida

O salariata cu contract de munca temporar, care lucreaza la utilizator in Italia a fost internata acolo la urgente, iar acum ne-a anuntat ca este gravida si ca nu mai are voie sa lucreze, dar nu are concediu medical din Ro, fiind inca in Italia.Cum se procedeaza?Ce documente justificative imi poate aduce?Ea a fost internata acolo pe asigurarea medicala privata pe care o are.Din cate stiu eu, nu o pot baga in concediu fara cm romanesc.Cum va figura pana imi va aduce concediu medical?Ca nu pot sa o bag in concediu fara plata pentru ca apoi nu va mai putea intra in CIC...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:45, 18 Octombrie 2016
Ordinulnr.60/2006
art.33
Asiguraţii care îşi pierd capacitatea de muncă în timp ce se află în altă ţară în interes de serviciu sau în interes personal primesc certificate de concediu medical de la medicul curant, cu avizul direcţiilor de sănătate publică, în baza actelor doveditoare traduse şi autentificate. Aceste certificate de concediu medical se pot elibera retroactiv de către medicii curanţi, în termen de maximum 5 zile de la data obţinerii avizului de la direcţiile de sănătate publică.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical strainatate BiancaOrban BiancaOrban Buna, Care este procedura de urmat, in cazul unui concediu medical emis intr-o alta tara (Rep. Moldova) pt. un salariat cu CIM in Romania din perspectiva ... (vezi toată discuția)
Concediu medical kegla49 kegla49 In caz de operati ortopedic in strainatate,la reintoarcerea in tara bolnavul are sau nu are dreptul la concediu medicala, si de la care medic ? care poate ... (vezi toată discuția)
De unde pot primi certificat de concediu medical dupa o operatie in strainatate? cizmasiu_eva cizmasiu_eva sapatamana viitoare o sa am o operatie in ungaria de extirpare a unei tumori de pe rinichi sau poate chiar cu scoaterea rinichiului cu totul.... si ma intreb ... (vezi toată discuția)