avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical strainatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical strainatate

Buna,

Care este procedura de urmat, in cazul unui concediu medical emis intr-o alta tara (Rep. Moldova) pt. un salariat cu CIM in Romania din perspectiva angajatorului?

Ultima modificare: Joi, 15 Iunie 2017
BiancaOrban, utilizator
Cel mai recent răspuns: BiancaOrban , utilizator 14:30, 16 Iunie 2017
Conform art. 33 din Normele metodologice de aplicare a O.U.G nr. 158/2005, asiguraţii care îşi pierd capacitatea de muncă în timp ce se află în altă ţară în interes de serviciu sau în interes personal primesc certificate de concediu medical de la medicul curant, cu avizul direcţiilor de sănătate publică, în baza actelor doveditoare traduse şi autentificate. Aceste certificate de concediu medical se pot elibera retroactiv de către medicii curanţi, în termen de maximum 5 zile de la data obţinerii avizului de la direcţiile de sănătate publică.
Articolul de lege l-am citit si eu dar nu am inteles exact interpretarea lui, de aceea am apelat la dvs... oare puteti sa detaliati putin?

In baza actelor din strainatate , traduse si autentificate, salariatul va merge la medicul curant pentru a i se elibera certificat medical. Acesta va solicita avizul DSP.

Dupa ce se va obtine avizul DSP se va elibera certificatul de concediu medical.
Multumesc pt. raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical kegla49 kegla49 In caz de operati ortopedic in strainatate,la reintoarcerea in tara bolnavul are sau nu are dreptul la concediu medicala, si de la care medic ? care poate ... (vezi toată discuția)
Documente necesare concediu gravida RuxandraLarisa RuxandraLarisa O salariata cu contract de munca temporar, care lucreaza la utilizator in Italia a fost internata acolo la urgente, iar acum ne-a anuntat ca este gravida si ca ... (vezi toată discuția)
De unde pot primi certificat de concediu medical dupa o operatie in strainatate? cizmasiu_eva cizmasiu_eva sapatamana viitoare o sa am o operatie in ungaria de extirpare a unei tumori de pe rinichi sau poate chiar cu scoaterea rinichiului cu totul.... si ma intreb ... (vezi toată discuția)