avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incheiere contract de munca cu acordul partilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incheiere contract de munca cu acordul partilor

Buna ziua.
Am si eu o intrebare privind contractul de munca.
Sunt angajator si am facut un contract de munca unei persoane, care dupa 7 zile a cerut desfacerea acelui contract . Vreau sa stiu , din pct de vedere legal, cum trebuie procedat si in cat timp de la desfacerea contractului trebuie sa ii virez dreptul salarial pentru perioada lucrata.( mentionez ca este vorba de o firma de transport iar persoana respectiva a efectuat un transport international).
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:52, 19 Octombrie 2016
Ii virati banii la termenul inscris in contractul de munca.
Legea prevede ca salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

Legea nu face distinctie in ceea ce priveste plata salariului in cazul incetarii raportului de munca...prin urmare, angajatorul este indreptatit sa va plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata salariului. buna ziua, atunci cand se încheie colaborarea ... matlee matlee Plata salariului Buna ziua, Atunci cand se încheie colaborarea cu o societate in cat timp , cf legii, fostul angajator este obligat să plătească ... (vezi toată discuția)
Bani pentru preaviz ALINStoicaAR ALINStoicaAR Bună ziua. Am o nelămurire. La cat timp după terminarea perioadei de preaviz angajatorul trebuie sa vireze bani angajatului? Există o perioadă anume de ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca adriancoman adriancoman la incetarea contractului de munca angajatorul este obligat la plata la zi a tuturor drepturilor salariale ? Daca da exista o perioada laimita pentru acest ... (vezi toată discuția)