avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Control și verificare zilnică a instalatilor de ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Control și verificare zilnică a instalatilor de stingere a incendiilor

Bună ziua,

În NORMATIVUL PRIVIND SECURITATEA LA INCENDIU A CONSTRUCTIILOR, Partea a II-a „INSTALATII DE STINGERE”, Indicativ P 118/2–2013, la Capitolul 27, Al. 8 și 23, apare noțiunea de „personal de execuție specializat”, atunci când se discută despre verificarea zilnică instalațiilor. În acest sens, operațiunea de control și verificare zilnică a instalatilor de stingere a incendiilor poate fi făcută cu un lăcătuș mecanic, angajat al societății, sau există prevederi legale clare prin care sunt definite persoanele specializate în acest sens? În documentul menționat nu sunt definite clar aceste noțiuni.

Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: dorintabirta , utilizator 08:15, 20 Octombrie 2016
Buna ziua! Nu stiu daca sunt eu in masura sa va dau un raspuns exact, insa va pot spune ca acum ceva timp am lucrat ca pompier intr-o societate si am fost trimis sa efectuez cursuri finalizate cu un atestat prin care se confirma ca am dreptul sa efectuez controlul si reparatiile stingatoarelor. Alt coleg avea atestat pt. control si reparatii sprinklere. Cursurile le-am facut la Brigada de Pompieri, undeva pe la Gara Obor. Sper sa va fie de ajutor. Toate cele bune!
Angajatorul desemneaza prin decizie interna lucratori care sa asigure operatiunea de control si verificare zilnica a instalatiilor de stins incendii (pe categorii de instalatii, in functie de agentul de stingere si dupa complexitatea instalatiilor - mecanice, hidraulice, automate, etc.), respectiv pentru verificarea, repararea si umplerea stingatoarelor de incendiu (daca firma are un astfel de sector), alte activitati specifice.
Instruirea si atestarea acestor lucratori se face de catre angajator impreuna cu Inspectoratul pentru situatii de urgenta, prin organizarea de cursuri periodice.
Vă mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stingatoare de incendiu mikifulgutz mikifulgutz Va rog mult invatati-ma cum se procedeaza intr o asociatie de proprietari in legatura cu stingatoarele de incendiu. La 6 scari, cu 4 etaje fiecare, cate ... (vezi toată discuția)
Echipament psi condominii! Maria2143 Maria2143 Buna ziua! Asociatiile de proprietari, condominiile, ar trebui sa aiba in dotare, in lista de inventar: stingatoare de incendii sau alte echipamente, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! verificari in sarcina cadrului tehnic psi. TuRa TuRa Am o situatie pe care nu am mai intalnit-o pana acum si voiam sa cer o parere avizata. De curand m-am angajat in cadrul unei firme pe postul de Cadru Tehnic ... (vezi toată discuția)