avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie. Verisoara tatalui meu a decedat iar rude ramase in viata sunt un frate al tatalui meu, fiul celuilalt frate si eu. As dori sa ma lamuriti daca la masa succesorala are dreptul doar varul ramas in viata al decedatei sau si urmasii verilor decedati .
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Bogdan Costache , Avocat 11:55, 19 Octombrie 2016
La masa succesorala are dreptul doar varul ramas in viata al persoanei decedate.

Astfel, avand in vedere ca verii sunt rude de gradul 4, descendentilor acestora nu li se aplica institutia reprezentarii succesorale reglementata de codul civil.

Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cu veri primari andreimihai99 andreimihai99 Caut un consultant care sa ma ajute intr-o problema personala si am citit profilul dumneavoastră de consultant publicat in websiteul Avocatnet.ro. Buna ... (vezi toată discuția)
Copiii varului primar decedat la succesiune Andrei384 Andrei384 Buna seara! Ne confruntam cu urmatoarea situatie: Singurii mostenitori ai unei rude sunt verii primari ai acesteia si o matusa.Unul din acesti veri primari a ... (vezi toată discuția)
Au drept la mostenire descendentii verilor primari? Mara R Mara R Conform Codului Civil, in lipsa unor rude mai apropiate, verii primari au drept la mostenire. Ce se intampla insa daca unii dintre acestia sunt inca in viata, ... (vezi toată discuția)