avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Normele de aplicare a legii 223/2015 art. 121 cu ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Normele de aplicare a legii 223/2015 art. 121 cu privire la pensiile militare

Buna ziua, as dori sa ma lamuriti intr-o problema. Sunt vaduva cu pensie de urmas dupa col. r. Stoian Nicolae care a decedat la 15/09/2015. In perioada 2011 - 2013 i s-a oprit abuziv o suma de bani lunar din pensie, comform legii 223 din 2015 art. 21 si a normelor de aplicare HG 146 / martie 2016 pensionarii prejudiciati primesc inapoi suma retinuta. De la Casa de Pensii MAI, in urma cererii facute de catre mine, am primit raspuns ca nu am acest drept intrucat cererea trebuie facuta de catre titular. Legislatia in viguare nu face referire la categoria de pensionari, care au decedat inaite de intrarea in viguare a legii, respectiv 01/01/2016. Va sa ma sfatuiti ce demersuri ar trebui sa fac pentru a obtine suma retinuta . Multumesc.
Cel mai recent răspuns: iuliacristina1988 , utilizator 15:20, 21 Decembrie 2016
Ati primit vreun raspuns? Mama mea este in aceeasi situatie ca si dv si a primit tot raspuns negativ la cerere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adaugare stagiu de cotizare dupa pensionare.pensionar militar. Costel_19 Costel_19 -Sunt pensionar militar trecut in rezerva in anul 2002. Dupa pensionare m-am angajat la o societate comerciala.Comform Legii 263/2010,am trimis documentele ... (vezi toată discuția)
Recalculare si adaugare stagii de cotizare dupa pensionare poenaru12 poenaru12 Buna ziua, ma numesc Poenaru Costica si as dori raspuns la problema mea: (adresa de E-mail :costicapoenaru@gmail.com.) -Sunt pensionar militar trecut in ... (vezi toată discuția)
Lege nr. 192 din 7 iulie 2015 miheala miheala Buna ziua, doresc sa aflu daca de prevederile \"Art. 1691 din legea 192/2015 beneficiaza si mama mea care primeste pensia de urmas dupa tatal meu decedat in ... (vezi toată discuția)