avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Propriere salar si diurna
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Propriere salar si diurna

Buna ziua,

Am o propriere pe salar din cauza unui datorii catre ANAF. In consecinta in fiecare luna mi se retrage o treime din salariu. Salarul e virat pe contul meu bancar. Si in fiecare luna dupa ce se vireaza o treime la ANAF, trebuie sa merg pana la banca sa cer sa-mi deblocheaza restul sumei. Pana aici totul e in regula.

Insa luna asta trebuie sa plec in delegatie pentru firma, iar mi sa virat bani de diurna in cont. Nestiing exact ce se intampla in cazul diurnei am crezut ca si din aceasta suma se va bloca o treime.

In mod normal cand imi intra banii in 24 de ore automat se retrage o treime.
Am verificat online ce se intampla cu banii de diurna, ele in continuare sunt in cont, fiind blocate, si nici nu se retrag de mai multe zile.

Am intrat la banca si am intrebat care e treaba cu banii de diurna, unde mi sa zis ca banii de diurna se vor transfera integral la ANAF. Adica in cazul in care am propriere pe cont o treime se trage din salar, iar restul sumelor sunt transferate integral la ANAF.

Nestiind legea care reglementeaza acest procedeu am plecat furios de la banca, si am inceput sa caut situatii asemenatoare. Am gasit conform Codului de procedura civila Art. 729 (7) cum ca nu se poate face propriere pe diruna.

Ciudat ca la Banca mai multi angajati ai bancii au zis clar in repetate randuri contrariul.

Puteti sa-mi clarificati care este procedeul in aceasta situatie?

Cel mai recent răspuns: moa_gabor , utilizator 14:44, 19 Octombrie 2016
- editat
- editat
Mergeți la sucursala județeană a băncii și cereți să vorbiți cu juristul băncii, și apoi cu unul dintre directori(general sau adjunct).
Eventual formulați o petiție scrisă adresată directorului general al băncii, și solicitați răspuns scris, dar sperăm să se rezolve urgent doar prin discuție verbală civilizată.
Puteți de asemenea face SESIZARE la protecția consumatorului, invocând art. 729 ! din NCPC.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Octombrie 2016
gi-jane2, moderator
Multumesc mult pentru raspunsul clar si prompt! :) =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire ilegala ramqby ramqby In contul sotului meu au fost virati banii cuveniti pentru diurna..el are poprire pe cont..cei de la locul de munca nu au specificat ca sunt diurna ci a aparut ... (vezi toată discuția)
Salariul pe card nicolas25 nicolas25 Buna ziua. Vreau sa-mi transfer salariul la alta banca pentru ca banca actuala are prea multe comisioane. De exemplu pentru interogare cont ai retragere . La ... (vezi toată discuția)
Blocare abuzivă cont curent: banca îmi reține 30% din salariu fără hotărâre judecătorească de executare. este legal cum au procedat? levi87128 levi87128 Am un crdit la ING care s-a reziliat. Angajatul de la biroul lor de recuperari nu vrea sa facem o intelegere, mi-a pus blocare pe contul curent de salariu si ... (vezi toată discuția)