avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire ilegala
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire ilegala

In contul sotului meu au fost virati banii cuveniti pentru diurna..el are poprire pe cont..cei de la locul de munca nu au specificat ca sunt diurna ci a aparut tranzactie.Bineinteles ca banca a virat banii catre executor.Am facut demersurile necesare pentru demonstrarea faptului ca acei bani eru diurna,angajatorul a trimis actele necesare,bancii.Acum cei de la banca mi-au zis ca au trimis catre exacutor acea hartie si asteapta ca aceste sa le vireze banii inapoi.Cat timp dureaza aceasta procedura?Poate executorul sa nu mai inapoieze banii?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ramqby , utilizator 10:13, 11 Februarie 2016
Poprirea nu este deloc ilegală. Culpa este în întregime a angajatorului. Executorul poate refuza să restituie banii. În acest caz, va trebui să faceți contestație la executare și să cereți întoarcerea executării.
Virarea diurnei de catre angajator apare doar la banca unde ei au contul..deoarece acea banca vireaza diurnele in conturile angajatilor atunci nu mai apare ca diurna ci simplu tranzactie..Cei de la banca au facut sesizare catre executor,au trimis actele doveditoare.Trebuie sa luam si noi legatura cu executorul?Daca el are dovada de la fiema ca acei bani erau diurna mai poate refuza returnarea lor,legal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu papoyashu papoyashu Buna ziua, am si eu o nelamurire! Mama mea are poprire pe salariu din cauza unei banci neplatite, in conditiile in care salariu il primeste prin virament ... (vezi toată discuția)
Poprire diurna Dinu_Aurelian Dinu_Aurelian Buna seara,am si eu o problema,ca majoritatea celor care vi se adreseaza...a fost pusa in aplicare o poprire pe numele meu,mi-au fost blocate conturile,a fost ... (vezi toată discuția)
Retinere abuziva salariu de catre banca maridaq maridaq Buna ziua, Am o poprire de la un executor pe salariu ( un imprumut luat de la banca \\"Y\\". Angajatorul meu vireaza lunar banii ( 1/3 din salariu) in ... (vezi toată discuția)