avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Card EFG
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Card EFG

In anul 2005 am luat si noi o unitate cu cardul efg trebuia sa platim in fiecare luna o rata am achitat pana in 2010 cand noi am observat ca avem de platit tot atata adica 1800 ron cand am semnat cu ei nu ne-au dat contract am avut nevoie doar de buletin astazi ne vine la usa o doamna de la kruk si ne spune ca mai avem de dat 6800 ron Dansa spune ca ne vor executa silit ca datoria nu este prescrisa ,Va rog frumos spunetine cum sa procedam ,
Ultima modificare: Miercuri, 19 Octombrie 2016
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: ContSters407900 , utilizator 17:31, 24 Octombrie 2016
Dreptul la executare creanță este prescris. Nu există termen de prescripție pentru fiecare creditor în parte.
Din proprie experienta va spun ca am intalnit cazuri de contestatie la executare respinse pe motiv ca nu i sa dat sansa noului creditor sa recupereze debitul in instanta .

El poate dovedi oricand prin notificarile trimise catre dumneavoastra ca a incercat amiabil sa rezolve datoria !

Va recomand sa le faceti o solicitare in scris in care sa le cereti (fara a recunoaste datoria ) sa va spuna daca e prescrisa sau nu ,au termen 30 de zile sa va raspunda !
eu am intalnit situatiii in care au fost respinse contestatiile la executare chiar daca au trecut acei 3 ani de la ultima plata .

Ca temei sa folosit perioada de pana in 3 ani de la data cesiunii si graficul de rambursare
Din proprie experiență vă spun că și eu știu că, la judecătorii, există judecători ce nu au ce căuta acolo, dar în recurs o astfel de hotărâre va fi desființată. Este o vrăjeală ce spuneți. Legea este clară și simplu de aplicat.

Ce șansă să i se dea creditorului? Poate să îl roage frumos pe debitor, dar nu îl poate executa silit.

Totusi nu intelegem de ce in acesti ani neau mutat de la o firma de recuprare la alta adica prin 2014 am mai primit o notificare de la cei de la Melom tot firma de recuperare de ce nu ne-au executat ei daca puteau iar cei de la KRUK credem ca nici nu aveau voie sa vina la noi in casa oricum nu avem casa noastra stam cu socrii.Va multumim.














Alte discuții în legătură

Cesiune credit biancca biancca Buna ziua. As dori niste lamuriri legate de cesiunea de credit. In 2014 a fost cesionat creditul de catre Kruk in favoarea Secapital apoi in 2017 a fost ... (vezi toată discuția)
Proprire cont salariu danaianache danaianache Buna ziua, Am avut un credit de nevoie personale, neachitat la timp, banca a dat creditul catre executor judecatoresc care mi-a pus proprire pe salariu. ... (vezi toată discuția)
Notificare de plata razvan22 razvan22 buna seara in mai 2012 am facut un credit la banca(credit nevoi personale) in valoare de 4500 lei si nu l-am mai putut achita ultima suma depusa a fost in ... (vezi toată discuția)