Soția mea s-a angajat recent la o firmă care nu i-a dat decât o singură posibilitate de a primi salariul și anume într-un cont BRD. Fără discuții, fără întrebări, fără comentarii. Pentru că au susținut tare și sus că au contract cu BRD și că nu va avea comisioane am decis să acceptăm. Acum, la o lună după deschiderea contului, am făcut o operațiune care speram să ne ajute și anume: ea avea în contul de BRD 4 lei, eu aveam în contul ING 296 și pentru că eu nu am comisioane la nici un fel de transfer m-am gândit să-i transfer în contul ei de BRD pentru a însuma 300 de lei pe care să-i scoatem de la bancomat (ca sumă rotundă). Ei, ghiciți ce! La orice încasare se percepe comision de 4 lei. Adică 296+4 = 300 și 300 - comision 4 lei = 296 #-o. Deci am făcut o brânză în final.
Întrebarea mea este: este legal comisionul la încasare? Mi se pare o idioțenie completă și aș vrea să știu care este baza legală.
Este legala perceperea de catre banci a comisionului la incasare. Insa nimeni nu va poate obliga sa aveti cont la o anumita banca, nici chiar angajatorul nu are acest drept.