avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si partaj

Buna ziua,
Sunt in pragul divortului cu sotia si am urmatoarea speta: in timpul casatoriei au rezultat doi copii minori, iar amandoi am cazut de acord asupra custodiei comune si unui program de vizitare. Problema mea este in privinta partajului si anume in timpul casatoriei am construit o casa in care locuim in prezent si am mai achizitionat un apartament in care isi desfasoara activitatea sotia, La constructia casei am participat si eu in sensul ca am vandut un apartament primit ca donatie de la parintii mei. Tin sa precizez ca prin specificul activitatilor noastre veniturile sotiei au fost mai mari decat ale mele. Din aceasta cauza singura mea pretentie este ca eu sa fiu despagubit cu contravaloarea apartamentului primit donatie de la parinti si nu am alte solicitari materiale. Sotia, in schimb doreste sa imi diminueze aceasta suma si nu este de acord cu aceasta solicitare. Care este sfatul dumneavoastra? Ce sanse am intr-un proces in instanta sa imi recuperez integral valoarea apartamentului primit de la parinti?
Cel mai recent răspuns: mickeyy , utilizator 05:36, 3 Noiembrie 2016
Bună ziua,

Revin cu o întrebare și anume în practica judiciara care este procentul minim atribuit unui soț din bunurile comune dobândite în timpul căsătoriei? Cu cât s-a diminuat cota de 50% în condițiile în care veniturile au fost mai mici decât ale celuilalt soț?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj asdfgh!1 asdfgh!1 Buna ziua! Situatia este urmatoarea: sunt in divort cu sotia si as dori sa stiu ce se va intampla in cazul partajului cu bunurile noastre. Apartamentul in ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort sictiran sictiran Divortul s-a pronuntat cu acordul partilor si incredintarea copiilor mamei. Apartamentul este bun comun cu contributia exclusiva a sotului insa, ... (vezi toată discuția)
Partaj cu credit ipotecar titimemo titimemo buna ziua situatia me a este urmatoarea in 2005 am facut un credit ipotecar in valoare de 22000 de franci elvetieni pe numele meu, situatia mea civila fiind ... (vezi toată discuția)