avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Avocat petent in penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Avocat petent in penal

In urma solutionarii de netrimitere in judecata in calitate de petent am formulat plangere la judecatorie. Intrebarea este daca in aceasta calitate de petent nemultumit pot angaja un avocat care sa ma reprezinte in instanta iar daca judecatorul va pronunta o solutie de desfiintare a rezolutiei parchetului intimatii pot fi obligati la plata cheltuielilor de judecata ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:01, 20 Octombrie 2016
Avocat puteti angaja, dar intimati nu vor putea fi obligati la plata cheltuielilor de judecata, dvs atacati solutia parchetului de netrimitere.
In cazul in care vi se respinge plangerea, intimati vor putea solicita cheltuieli.
Dreptul de a angaja avocat este garantat constituțional și se poate exercita în orice procedura judiciara sau administrativa.
Practic statul va fi obligat la plata cheltuielilor dacă se admite plângerea deoarece statul a dispus soluția atacata.

Dacă intimatul își angajează avocat și se respinge plângerea veți fi obligat sa plătiți avocatul intimatului și cheltuielile statului.
Sa plateasca statul avocatul petentului in cazul admiterii plangerii? Ma faceti sa rad, dar ar fi corect asa.
Asa e normal.
Culpa soluției aparține statului.

În caz de achitare statul este obligat la plata onorariului avocatului și la cheltuieli de judecata.

Dacă exista parte vatamata se obliga partea vatamata la aceste cheltuieli.
Ultima modificare: Joi, 20 Octombrie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Ati vazut dvs asa ceva in practica, ca in cazul in care se dispune achitarea inculpatului sa fie obligat statul prin hot. sa plateasca cheltuielile judiciare reprezentate de onorariul avocatului ales? nici nu cred ca exista in c.p.p. o dispozitie in sensul asta....

Alte discuții în legătură

Proces in romania - lucru in strainatate tinel4lend tinel4lend Buna ziua! Am si eu o nelamurire si sper ca ma puteti ajuta. Am fost chema in judecata ca intimat intr-un proces care face referire la o incaierare cu petentul ... (vezi toată discuția)
Pot primi amenda pentru neprezentare, cand eu am depus plangerea la judecatorie? ContSters282078 ContSters282078 Buna ziua. Am primit Neinceperea Urmaririi Penale de la Politie + Prim Procuror, pentru o plangere penala pe care am depus-o eu, impotriva cuiva si am depus ... (vezi toată discuția)
Castig in instanta contra actelor procurorului. fara cheltuieli judiciare (?!) xuser xuser Num?r unic dosar: ............................... Înregistrat în data de: 16.12.2011 Obiect dosar: plângere împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor ... (vezi toată discuția)