In urma solutionarii de netrimitere in judecata in calitate de petent am formulat plangere la judecatorie. Intrebarea este daca in aceasta calitate de petent nemultumit pot angaja un avocat care sa ma reprezinte in instanta iar daca judecatorul va pronunta o solutie de desfiintare a rezolutiei parchetului intimatii pot fi obligati la plata cheltuielilor de judecata ?
Nu cere nimeni asa...sa fie obligat statul...în caz de achitare...ca România a cam devenit stat polițienesc de ceva ani...
Poporul a vrut asa ca a distrus fundamentul democratic de baza care garantează dreptul la un proces echitabil...adica avocatul în adevăratul sens al cuvântului...avocatul neînduplecat în justețea apărării...
Culpa procesuala aparține statului în caz de achitare dar depinde și de temeiul achitării.
Eu o singura data am cerut și nu a fost achitat clientul deși cam trebuia chiar dacă era pe recidiva și mai fusese achitat în alt proces mai vechi pe fapte de același gen.
Nu e deloc în regula cu recidiva...si prezumția de nevinovăție...
Am mai auzit avocati care au cerut în urma cu mult timp.
Culpa procesuala trebuie sa fie temeiul legal.
Dacă statul îl tot hartuieste pe un om și își tot angajează avocat și tot scăpa dacă nu își recuperează banii va putea fi victima ulterior pentru ca nu va mai avea bani de avocat.
Adica se pot face multe înscenări și apoi îl agata aiurea când nu își mai permite sa angajeze avocat.
Sau schimba avocatul...si apoi e dus...
De aceea rațiunea trebuie sa existe bazata și pe dreptul la un proces echitabil în afara de culpa procesuala a statului.
Interesant este ca...atunci când nu se cer aceste cheltuieli se da achitare...iar de cate ori se cer nu se da...
Ciudata coincidenta...