avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Este legala introducerea sporului de vechime in ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Este legala introducerea sporului de vechime in salariul de baza?

Buna ziua,
Din cate stiu, incepand cu luna august 2016 salariile personalului didactic din invatamantul universitar trebuiau marite cu 10%...In cazul universitatii din care fac parte, sporul de vechime a disparut, acesta fiind inclus in salariul de baza, neexistand in fapt nici o marire reala a sumei nete.., ba chiar o micsorare modica (crescand suma impozitata). Deci , se considera, de catre conducerea universitatii ca s-a aplicat marirea salariului de baza, pe cand, de fapt, ei au introdus sporul de vechime in acest salariu! Este legala aceasta masura??
Spor de stabilitate pentru cadrele didactice universitare nu este prevazut in legea salarizarii? Eu nu am primit niciodata acest spor - de aprox 20 ani...
Cu stima.
Ultima modificare: Joi, 20 Octombrie 2016
Lily40, utilizator

Alte discuții în legătură

Marire salariu liviuiordan liviuiordan Buna ziua. De la 01.03.2018 s-au marit salariile in sanatate si invatamant. De aceste mariri beneficiaza si ...personalul didactic auxiliar? Financiarul de ... (vezi toată discuția)
Spor fidelitate invatamant superior tisa_alias_me tisa_alias_me buna ziua, am citit legea privind statutul cadrelor didactice, si am gasit referiri la sporul de fidelitate acordat 'Personalului didactic cu o vechime ... (vezi toată discuția)
Invatamant special ariadna0484 ariadna0484 Buna seara! As vrea sa va rog sa ma ajutati sa inteleg cum se explica faptul ca pentru un angajat al unei institutii de invatamant special ... (vezi toată discuția)