avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Invatamant special
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Invatamant special

Buna seara!
As vrea sa va rog sa ma ajutati sa inteleg cum se explica faptul ca pentru un angajat al unei institutii de invatamant special salariul de baza este egal cu salariul brut. Nu este normal sa existe o diferenta intre ele?

Legea 250/21.12.2016 evidentiaza salariul de baza.
(5) Pentru personalul didactic auxiliar şi pentru personalul medical şi auxiliar sanitar angajat în învăţământul special, special integrat sau în învăţământul superior/universitar care nu se regăseşte în anexa nr. 2, la salariul de bază stabilit potrivit anexei nr. 2 sau, după caz, potrivit anexei nr. 1 lit. a.4, b.4 şi c.4 se acordă următoarele sporuri şi indemnizaţii, dacă sunt îndeplinite condiţiile de acordare prevăzute de lege, astfel:
----------
Partea introductivă a alin. (5) al art. 3^3 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2015 a fost modificată de pct. 5 al art. I din ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr. 43 din 31 august 2016, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 673 din 31 august 2016.
a) indemnizaţie pentru învăţământul special, care se determină prin aplicarea procentului de 15% la salariul de bază;
b) gradaţie de merit, care se determină prin aplicarea procentului de 25% la salariul de bază;
c) sporul de stabilitate, care se determină prin aplicarea procentului de 15% asupra valorii rezultate din însumarea salariului de bază cu indemnizaţia pentru învăţământul special prevăzută la lit. a) şi cu gradaţia de merit prevăzută la lit. b), pentru personalul care are o vechime neîntreruptă de 10 ani în învăţământ;
d) la cuantumul salariului calculat conform lit. a)-c) se adaugă cuantumurile compensaţiilor tranzitorii aferente lunii iulie 2016.
Exista o alta lege in vigoare care sa lamureasca nedumerirea mea? Care ar fi aceasta?
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2018
ariadna0484, utilizator

Alte discuții în legătură

Salarizare elisabeta andronic elisabeta andronic o persoana care este angajata la data de 04.05.2011 pentru prima data in invatamantul special pe un post didactic auxiliar, poate beneficia de sporul de ... (vezi toată discuția)
Incadrarea cu salariul minim remuss remuss Buna ziua.Am un verisor care lucreaza la o scoala,muncitor si nu are nici salariul minim pe economie.Cum se poate ca secretarul de la scoala sa spuna ca la un ... (vezi toată discuția)
Spor vechime erikkka erikkka Buna ziua. Sunt bugetar si de luna viitoare ar trebui sa primesc un spor de vechime (10 ani). Intrebarea mea este daca mi se va aplica noua grila de salarizare ... (vezi toată discuția)