avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Formalitati casatorie minor
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Formalitati casatorie minor

Am 17 ani si sunt insarcinata, as dori sa ma casatoresc ,astazi am fost la primarie de 3 ori, prima data,a fost ok nu au cerut nimic, in cateva minute dupa ce am plecat m-au sunat sa ma intorc, au spus ca imi trebuie doar o declaratie scrisa de catre unul dintre parinti , asa ca am adus-o pe mama( cu greu pentru ca nu prea ii da liber de la serviciu) ajunsa acolo i-a spus sa completese o declaratie adresata domnului primar,a inceput sa scrie, dupa care domnisoarele de acolo, care nu erau informate absolut deloc cu ce au de facut, habar nu au pe ce lume traiesc,au oprit-o din scris ca sa sune dansele pe altcineva sa le explice, in cateva minute au spus ca nu mai trebuie declaratia mamie si ne-a trimis la autoritatea tutelara buftea la care trebuie sa se prezinte ambii parinti, de ce nu mi s-a explicat. Problema este ca tata nu poate pleca de la munca atuci cand vrea deoarece abia s-a angajat si nu are timp sa plece ,iar mama abia s-a invoit astazi. intrebarea este daca se poate face ceva sa nu mai se ajunga la buftea, pentru ca nu este timp si nu are cine. Va multumesc frumos si astept raspunsuri cat mai concrete si repede.:(
Ultima modificare: Joi, 20 Octombrie 2016
Dididenisa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 12:12, 21 Octombrie 2016
In primul rand trebuia sa va ceara o sentinta judecatoreasca de la instanta de tutela ramasa definitiva din care sa rezulte ca se autorizeaza casatoria si doar mai apoi consimtamantul ambilor parinti, avizul medical eliberat de medic. Asta e legea. Fara consimtamantul scris al parintilor nu se poate. Sunteti minora.
Multumesc frumos,sa vad ce pot face, nu vreau ca in certificatul copilului sa avem nume diferite eu si viitorul sot.
Pentru actiune puteti folosi modelul acesta:
[ link extern ]

In completare va puteti inspira de aici:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui lina_dolll lina_dolll Buna ziua. As dori sa stiu daca dupa ce m-am casatorit si mi-am pastrat numele meu, as putea trece pe numele sotului. Mentionez , certificatul de casatorie ... (vezi toată discuția)
Casatorie minor (17 ani) ContSters327792 ContSters327792 Am virsta de 17 ani si un copil,doresc sa fac cununia civila unul din parintii mei este plecat de 10 ani si nu stiu de el, ce demersuri pot face pt.a ma ... (vezi toată discuția)
Acte necesare iesire din tara minor! Andyandy22 Andyandy22 Salut, am 17 ani si as vrea sa stiu exact ce acte imi trebuiesc pentru a pleca din tara timp de 2 saptamani. Stiu doar ca imi trebuie procura de la ambii ... (vezi toată discuția)