avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

In luna septembrie 2016 am incetat contractul de munca cf. art. 81 al (7), avand o vechime de 30 ani, ultimii 17 in acelasi loc.
Conform legii in urma demisiei stiu ca nu exista dreptul de a beneficia de somaj.
Intrebarea mea este daca lucrez o luna de zile ( anagajata pe perioda determinata) in urma incetarii contractului pot beneficia de ajutorul de somaj?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:37, 7 Noiembrie 2016
absalom34 a scris:

...
Intrebarea mea este daca lucrez o luna de zile ( anagajata pe perioda determinata) in urma incetarii contractului pot beneficia de ajutorul de somaj?
Multumesc!


In aceasta situatie, veti beneficia de somaj.
Am uitat sa mentionez ca angajarea va avea loc doar in luna noiembrie 2016.
In aceasta situatie, va trebui sa avetiin vedere daca aveti un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii.

De exemplu :
- data incetarii c.i.m. : 01.12.2016
- perioada eligibila pentru somaj : 01.12.2014 - 01.12.2016 .Asadar,in acesta perioada trebuie sa aveti un stagiu de cotizare de minimum 12 luni.
Va multumesc pentru raspuns !
Stagiul de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni este indeplinit eu lucrand 17 ani neintrerupti in aceeasi institutie pana la data demisiei, respectiv septembrie 2016.
Incerc sa formulez cat mai coerent ceea ce nu stiu : faptul ca 2 luni nu am lucrat deloc iar angajarea pe perioada determinata se desfasoara doar pe parcursul unei singure luni imi da posibilitatea sa beneficiez de ajutorul de somaj?
Vi se da posibilitatea sa beneficiati de somaj , chiar daca lucrati doar o singura luna ...

Alte discuții în legătură

Somaj rapidcristi rapidcristi Fratele meu lucreaza de cativa ani la o firma cu contract de munca pe perioada determinata (1 august - 30 aprilie) sta 3 luni de zile acasa si apoi din nou ... (vezi toată discuția)
Pot lua somaj daca am lucrat aproximativ 2 luni cu contract de munca? corina23 corina23 am lucrat la o firma din septembrie 2007pana in ianuarie 2009 apoi am plecat prin demisie cu acordul partilor. in mai 2009 am revenit din nou la acea firma dar ... (vezi toată discuția)
Reluare somaj dupa angajare cu cim perioada nedeterminata si incetare in perioada de proba DoraVasile DoraVasile Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti ce as putea face si daca se mai poate face ceva in situatia mea, care se prezinta astfel: Am beneficiat de somaj o ... (vezi toată discuția)