avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

In luna septembrie 2016 am incetat contractul de munca cf. art. 81 al (7), avand o vechime de 30 ani, ultimii 17 in acelasi loc.
Conform legii in urma demisiei stiu ca nu exista dreptul de a beneficia de somaj.
Intrebarea mea este daca lucrez o luna de zile ( anagajata pe perioda determinata) in urma incetarii contractului pot beneficia de ajutorul de somaj?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:37, 7 Noiembrie 2016
Va multumesc pentru lamuriri. O zi buna va doresc!
As dori sa va ma intreb daca este posibila obitnerea somajului daca acest contract pe o luna de zile este part-time.. adica 5 ore/zi.
Va multumesc !
Exista posibilitatea daca veti avea cumulate minim 12 luni de satgiu de cotizare la somaj in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cereriila somaj.

O luna lucrata cu 5 ore/zi = 19 zile de stagiu de cotizare la somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj rapidcristi rapidcristi Fratele meu lucreaza de cativa ani la o firma cu contract de munca pe perioada determinata (1 august - 30 aprilie) sta 3 luni de zile acasa si apoi din nou ... (vezi toată discuția)
Pot lua somaj daca am lucrat aproximativ 2 luni cu contract de munca? corina23 corina23 am lucrat la o firma din septembrie 2007pana in ianuarie 2009 apoi am plecat prin demisie cu acordul partilor. in mai 2009 am revenit din nou la acea firma dar ... (vezi toată discuția)
Reluare somaj dupa angajare cu cim perioada nedeterminata si incetare in perioada de proba DoraVasile DoraVasile Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti ce as putea face si daca se mai poate face ceva in situatia mea, care se prezinta astfel: Am beneficiat de somaj o ... (vezi toată discuția)