avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... COCEDIU DE ODIHNA (urgent)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

COCEDIU DE ODIHNA (urgent)

Am o nelamurire cu privire la CO si anume: ce numar de zile de concediu trec intr-un CIM pe durata determinata? Caz concret: - salariat angajat pe o perioada de 5 luni cu norma de 5h/zi
- CO = 9 zile
- de la ITM mi s-a refuzat inscrierea contractului pe motiv ca la lit I din CIM trebuie inscrise 20 de zile.
Am inteles si nu prea acest refuz fiindca eu cred ca trebuie specificat foarte clar numarul de zile la care persoana are dreptul. Ma gandesc la o completare a acelui paragraf cu o prevedere de genul "durata CO anual= 20 de zile lucratoare, din care pentru perioada de 5 luni are dreptul la 9 zile lucratoare". Imi poate spune cineva daca e corect? Fiindca pe de alta parte CIM este un formular standard care in acceptiunea unor domni inspectori nu poate fi modificat.
Va rog sa imi raspundeti cat mai rapid.
Cel mai recent răspuns: dana80 , utilizator 16:57, 28 Noiembrie 2005
In contract se trece durata cuvenita pt un an intreg si se acorda pt lunile lucrate, Deci daca are dreptul la 20 de zile CO si lucreaza 5 luni o sa-i acordati 8 sau 9 depinde cum vreti sa rotunjiti 20/12x5=8.33 Teoretic ar trebui rotunjit in favaoare angajatului.
Dar calculul cf modificarilor cum se face ? media zilnica a drepturilor salariale din ultimile trei luni ..? daca are un salariu de incadrare, dar realizat e de 5 ori mai are ? cum procedez ?
Atunci cand se calculeaza indemn. de concediu se au in vedere: salariul de baza si indemnizatile si sporurile cu crac. permanent (ex. spor de vechime/ indemnizatie de conducere) si nu se iau in consideratie primele si alte venituri ce nu au caracter permanent.
merci, am rezolvat-o ! :)
Acum am nevoie de doua fise de post , una pt un director si una pt contabil sef, dar sa fie facute beton ! :D
merci, am rezolvat-o ! :)
Acum am nevoie de doua fise de post , una pt un director si una pt contabil sef, dar sa fie facute beton ! :D

Alte discuții în legătură

Cim cu timp partial mery52 mery52 Buna ziua, am un CIM cu timp partial 2 ore pe zi, 10 ore pe saptamana, la nr zile CO, cate zile tb sa trec 20 sau aferent celor 2 ore, adica 5 zile? Multumesc (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza zilele de co? Andrei Gica Andrei Gica Cand calculam numarul de zile de CO la care un angajat ar avea dreptul, ne raportam la intreaga perioada pt care el a fost angajat, sau ne raportam numai la ... (vezi toată discuția)
Calcul zile co pt part time bachmann bachmann Va rog sa ma indrumati in urmatoarea problema: Cum se calculeaza nr de zile de concediu de odihna pt un angajat care lucreaza 2 zile pe sapt , cate 5 ore pe zi ... (vezi toată discuția)