Buna ziua,
S-a intocmit un dosar penal de catre fostul patron pentru infractiunea de delapidare (ca suspect nu ca inculpat)prev de art 215 alin 1 C pen.din 1969 , in anul 2009.Astazi am primit de la procuratura o instiintare in care am fost informat ca dispune
Clasarea cauzei sub aspectul savarsirii infractiunii de delapidare prev de art 215 alin 1 Cpen din 1969 cu aplicat art 41 alin 2 Cpen din1969 si art 5 alin 1 C pen.Va rog , daca se poate, sa-mi spuneti ce inseamna aceasta rezolutie si unde pot plati taxa de 50 lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de catre stat . Va multumesc anticipat .
Revin la problema mai sus mentionata si notez urmatoarele:
- in extrasul din rechizitoriu se mentioneaza atat persoana vinovata cat si faptul ca a " falsificat mai multe inscrisuri sub semnatura privata ", dar ca inca nu a fost inceputa urmarirea penala " in personam" pana in prezent . Imi cer scuze ca nu inteleg prea bine termenii respectivi .
Intrebarea mea este - daca s-a demonstrat ca suspectii nu au savarsit fapte retinute in sarcina acestora fiind dispusa clasarea cauzei , mai pot fi implicati in alt proces?
V-am spus in alt topic ca persoana vatamata are dreptul sa atace ordonanta de clasare in 20 de zile de la comunicare la prim procuror si dupa in functie de solutie la judecatorul de camera preliminara, deci, nu s-a terminat inca.