avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

buna ziua, doi copii vor sa faca succesiunea in urma decedarii parintilor. Intrebare? cu cat contribuie fiecare copil mostenitor la plata taxelor aferente succesiunii avand in vedere ca actul final notarial existent arata ca un fiu are 3/8 iar mama acestuia 1/8 din jumatatea de apartament in discutie. Asadar, cum se imparte procentul mamei de 1/8 la cei doi copii si cat trebuie sa plateasca baiatul care are deja 3/8 si fata care nu avea nimic inaintea mortii mamei sale. multumesc!
Cel mai recent răspuns: bnicub , utilizator 16:28, 25 Octombrie 2016
@bnicub, presupunand ca in primul mesaj ati facut referire la cotele inscrise in certificatul de mostenitor eliberat in urma decesului tatalui fratelui dvs., care nu este si tatal dvs. (corect ?), acele cote nu va intereseaza.

Pe dvs. va intereseaza doar patrimoniul care a ramas dupa mama dvs., si care va fi impartit in mod egal intre dvs. si fratele dvs, si pe cale de consecinta si taxele aferente dezbaterii succesiunii dupa mama vor fi impartite in mod egal, dupa cum a evidentiat si @gi-jane2.

Iar daca in patrimoniul ramas dupa moartea mamei dvs. si a fratelui dvs., intra doar o anumita cota dintr-un imobil si nu intreg imobilul, discutia se face doar asupra acelei cote.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la mostenire Augusta92 Augusta92 Buna ziua! Mama mea a murit acum o luna (aprilie 2020). I-au ramas un apartament si cateva terenuri. Tatal meu a decedat in 1995. Au avut 3 copii, 2 baieti si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! este vorba despre o mostenire: se doreste succesiunea ... stefimit stefimit Buna ziua! Este vorba despre o mostenire: Se doreste succesiunea dupa parintii decedati.Am fost 4 frati 1.Tatal decedat in urma cu 10 ani . Nu s-a efectuat ... (vezi toată discuția)
Problema delicata cu privire la o mostenire gyilus gyilus Buna ziua! Va rog din suflet sa-mi dati un sfat, ce trebuie sa fac in cazul acesta, ca sa nu fac nimanui rau. Mama mea a murit in ianuarie 2012, pana la ... (vezi toată discuția)