avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept la mostenire

Buna ziua! Mama mea a murit acum o luna (aprilie 2020). I-au ramas un apartament si cateva terenuri. Tatal meu a decedat in 1995. Au avut 3 copii, 2 baieti si o fata (eu). Unul din baieti a decedat in 2004. El era casatorit si are un fiu (e major). Imi puteti spune daca in cazul asta, in afara de mine, fratele care e in viata si baiatul fratelui decedat, este mostenitoare si sotia fratelui decedat (el murind cu multi ani inaintea mamei mele?? Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Mai 2020
Augusta92, utilizator
Bună ziua,

Soția fratelui decedat nu e moștenitoare, nici a tatălui dumneavostră și nici a mamei. În schimb, fiul fratelui dumneavoastră va veni la moștenire, prin reprezentare. Bănuiesc ca nu a fost dezbătută succesiunea tatălui dumneavostră. Dacă va aflați în aceasta situație, va trebui dezbătută și moștenirea tatălui, iar apoi cea a mamei.

Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Mai 2020
Popa Andra-Ingrid - Avocat colaborator , Avocat
Multumesc pt raspuns. Asadar, sotia fratelui decedat nu are dreptul. Asta voiam sa stiu. Fiul lui e normal sa aiba, e dreptul lui.
Succesiunea tatalui a fost dezbatuta prin 2001 ca mama mea voia sa se mute intr-un apartamemt mai mic, l-a vandut pe cel
cu 4 camere, si-a luat unul cu 2 si restul banilor i-a impartit egal celor 3 copii, la fel si terenurile au ramas copiilor. Acum e vorba despre terenurile mostenite de la parintii ei plus apartamentul cu 2 camere in care a locuit in ultimii 19 ani. Multumesc.
Cu plăcere. Da, asa este, soția fratelui dumneavostră nu poate veni la moștenirea mamei dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Cristian-D Cristian-D Buna ziua si multumesc anticipat. Mama mea a mostenit in 2010 casa parintilor ei decedati (bunicilor mei) fiind unica proprietara(tatal meu este decedat din ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 15 ani kike kike Tatal meu a decedat in anul 1995.Nu am facut succesiunea pana in prezent.Nu am facut succesiunea nici dupa bunicii paternali .Ce parere aveti;trebuie facute ... (vezi toată discuția)
succesiune bnicub bnicub buna ziua, doi copii vor sa faca succesiunea in urma decedarii parintilor. Intrebare? cu cat contribuie fiecare copil mostenitor la plata taxelor aferente ... (vezi toată discuția)