avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept la mostenire

Buna ziua! Mama mea a murit acum o luna (aprilie 2020). I-au ramas un apartament si cateva terenuri. Tatal meu a decedat in 1995. Au avut 3 copii, 2 baieti si o fata (eu). Unul din baieti a decedat in 2004. El era casatorit si are un fiu (e major). Imi puteti spune daca in cazul asta, in afara de mine, fratele care e in viata si baiatul fratelui decedat, este mostenitoare si sotia fratelui decedat (el murind cu multi ani inaintea mamei mele?? Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Mai 2020
Augusta92, utilizator
Bună ziua,

Soția fratelui decedat nu e moștenitoare, nici a tatălui dumneavostră și nici a mamei. În schimb, fiul fratelui dumneavoastră va veni la moștenire, prin reprezentare. Bănuiesc ca nu a fost dezbătută succesiunea tatălui dumneavostră. Dacă va aflați în aceasta situație, va trebui dezbătută și moștenirea tatălui, iar apoi cea a mamei.

Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Mai 2020
Popa Andra-Ingrid - Avocat colaborator , Avocat
Multumesc pt raspuns. Asadar, sotia fratelui decedat nu are dreptul. Asta voiam sa stiu. Fiul lui e normal sa aiba, e dreptul lui.
Succesiunea tatalui a fost dezbatuta prin 2001 ca mama mea voia sa se mute intr-un apartamemt mai mic, l-a vandut pe cel
cu 4 camere, si-a luat unul cu 2 si restul banilor i-a impartit egal celor 3 copii, la fel si terenurile au ramas copiilor. Acum e vorba despre terenurile mostenite de la parintii ei plus apartamentul cu 2 camere in care a locuit in ultimii 19 ani. Multumesc.
Cu plăcere. Da, asa este, soția fratelui dumneavostră nu poate veni la moștenirea mamei dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunica a murit acum 24 de ani.a avut 3 baieti. unul a decedat ... AnaMiki AnaMiki Bunica a murit acum 24 de ani.A avut 3 baieti.Unul a decedat inaintea ei.El a avut 1 baiat care a d3cdat acum 5 ani si nu a fost casatorit si nu are ... (vezi toată discuția)
Mostenire Cristian-D Cristian-D Buna ziua si multumesc anticipat. Mama mea a mostenit in 2010 casa parintilor ei decedati (bunicilor mei) fiind unica proprietara(tatal meu este decedat din ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 15 ani kike kike Tatal meu a decedat in anul 1995.Nu am facut succesiunea pana in prezent.Nu am facut succesiunea nici dupa bunicii paternali .Ce parere aveti;trebuie facute ... (vezi toată discuția)