avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Curs autorizat de contabilitate aplicata - ofera ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Curs autorizat de contabilitate aplicata - ofera diploma de contabil

Incepe o profesie noua! Vrei sa devii contabil?

Cursul este organizat in colaborare, de Avocatnet.ro si Contexpert Consulting.

Cursul este unul de perfectionare profesionala, adresat persoanelor cu studii medii economice, dar si celor cu studii superioare.


Cursul dureaza 5 saptamani, cate 2 zile pe saptamana (probabil martea si joia), dupa amiaza.

Pretul cursului este de 2200 Ron (organizatorul nu este platitor de TVA).

Pentru inscriere:
www.seminariileavocatnet.ro/...

Cursul se finalizeaza cu un examen (sustinut in prezenta unor reprezentanti ai Consiliului Naţional de Formare Profesională a Adulţilor) in urma caruia se acorda o diploma diploma care certifica calificarea in profesia de contabil, recunoscuta de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

Vrei sa capeti experienta in profesia de contabil? Acest curs iti ofera experienta practica, interpretari, exemple concrete, solutii reale la problemele zilnice cu care se confrunta un contabil.

Contexpert Consulting este acreditata de Comisia Nationala de Formare Profesionala a Adultilor in vederea organizarii cursurilor de obtinere a calificarii pentru profesia de contabil, diploma eliberata in urma absolvirii acestor cursuri fiind recunoscuta de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

Aceste cursuri se adreseaza in principal celor care doresc sa practice profesia de contabil, dar si celor care deja au ani de exeperienta in contabilitate si care doresc sa isi imbunatateasca cunostintele din acest domeniu. Suportul de curs cuprinde, pe langa partea teoretica, si foarte multe exemple practice din activitatea unor companii din domenii diferite, acestea fiind tratate atat din punct de vedere contabil (documente justificative, inregistrari contabile, raportari legale), cat si din punct de vedere al implicatiilor fiscale. Experienta practica a trainerilor in domeniul contabilitatii si fiscalitatii asigura plusul de valoare al acestui curs, acestia fiind tot timpul pregatiti sa vina in intampinarea nevoilor cursantilor, oferind interpretari, exemple concrete, solutii.

Plusurile aduse de acest curs de contabilitate fata de alte cursuri la care ati participat pana acum, sunt:
• cursul trateaza toate tipurile de operatiuni contabile ce pot fi intalnite in activitatea unei companii;
• este imbinata partea teoretica cu exemple practice;
• pe langa prezentarea tratamentului contabil al unei operatiuni se pune accentul si pe tratamentul si implicatiile fiscale ale acesteia, specificandu-se de fiecare data baza legala;
• pentru fiecare tema discutata sunt expuse exemple concludente, care fixeaza notiunile prezentate;
• intrebarile dumneavoastra primesc intotdeauna raspunsuri profesioniste, bine argumentate;
• suportul de curs va reprezenta o baza de cunostinte la care puteti apela oricand, de-a lungul activitatii dumneavoastra.

Trainerul cursului:

Eugenia Ion – Tax Consultant – Contexpert Consulting SRL

Fiind membra a echipei Contexpert Consulting de peste 5 ani, Eugenia are o bogata experienta in consultanta fiscala si contabila, in aplicarea standardelor de contabilitate dar si in organizarea si sustinerea cursurilor de formare profesionala, avand peste 150 de ore de curs sustinute pana in prezent. Ea este consultant fiscal autorizat de Camera Consultantilor Fiscali si expert contabil autorizat de C.E.C.C.A.R.
Eugenia lucreaza cu companii nationale si multinationale, acordand consultanta pe probleme fiscale si contabile in diferite domenii de activitate, participa la proiecte de reorganizare, achizitii, fuziuni, divizari pentru clienti din diverse industrii, revizii contabile si fiscale, due diligence, elaboreaza si publica articole de specialitate etc.
Imbinand abilitatile teoretice cu cele practice capatate in urma experientei acumulate, Eugenia sustine cursuri pe teme fiscale si contabile pentru pregatirea si perfectionarea profesionala a angajatilor companiei Contexpert Consulting, prin acest program urmarindu-se imbunatatirea continua a activitatii acestora, evolutia profesioanala rapida a angajatilor fiind astfel unul dintre factorii de success ai companiei.

Totodata, in cadrul programului de pregatire profesionala continua, Eugenia participa la seminarii organizate de organismele profesionale din Romania, la workshop-urile organizate de Morison International, retea internationala de contabilitatate a carei membra este Contexpert Consulting, cat si la seminarii internationale.

Pentru inscriere:
www.seminariileavocatnet.ro/... >
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2009
Alin Popescu, administrator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:39, 2 Septembrie 2009
daca eu nu o spun atunci cine?:)) pai una e sa mergi la un curs de initiere, una este sa ti se inmaneze o diploma care sa ateste participarea la astfel de cursuri si alta e sa atragi cursanti la un curs intensiv de 10 zile si sa le garantezi ca la final devin specialisti in domeniu cu drept de practica...la noi se incepe cu varianta intensiva si apoi cu aprofundarea...
o sa participati la acest curs...hai sa ne provocam un pic...dupa ce veti fi detinatorul diplomei respective as dori sa ne spuneti cu sinceritate daca veti avea pretentia ca puteti practica meseria de contabil (chiar daca nu acesta este scopul pentru care va veti duce la cursul respectiv)

breasla!! nu e nimic personal in reactia mea...poate ceva subiectiv avand in vedere ca am pretentia ca stiu ce e cu meseria asta...dar mi-as dori ca toti specialistii in diverse domenii sa sustina cu vehementa cum se poate ajunge de catre un debutant la performante...

... in urma cu cativa ani la moda era sa fi constructor...sudorul zidea, tamplarul punea faianta, strungarul tencuia...etc. nu vreau sa bagatelizez...sper ca lectorii sa fie atat de abili si dispusi, bazati pe o metoda destul de eficienta astfel incat cei care participa la curs sa aiba o sansa reala la final...nu este imposibil si ...probabil...sunt eu putin carcotas:) le doresc atat participantilor cat si organizatorilor succes...sincer!
corbalb a scris:

o sa participati la acest curs...hai sa ne provocam un pic...dupa ce veti fi detinatorul diplomei respective as dori sa ne spuneti cu sinceritate daca veti avea pretentia ca puteti practica meseria de contabil (chiar daca nu acesta este scopul pentru care va veti duce la cursul respectiv)



Simt o vaga impaunare.......:D
O unda de conceptii "retro"........fara suparare desigur :D
Dar, ganditi-va bine ca acest curs nu este de autorizare a unor contabili, ci de perfectionare sau formare sau cum o fi el.
Contabil este una si contabil autorizat este altceva si nu trebuie sa le confundam ;)
De ce unii nu sunt deacord ca si altii sa invete ceva, sa aiba o formare continua, sa incerce alte domenii, sa vada chiar si la ce nivel se afla, de ce nu?!
Trebuie sa ramanem plafonati deoarece sunt cei cativa care cunosc meserie iar ceilalti nu pot si nu au dreptul sa acceada la acelasi lucru?! O umbra de egoism?
De unde vine :-/. Din neputinta de a aprecia si pe celalalt de langa mine care face eforturi de a se perfectiona.........din nesiguranta ca ar putea deveni mai performant ca mine si ar putea sa imi ia locul candva?! Pot eu sa ma consider cel mai invatat, ajuns la ultimul nivel de pregatire?! Legea, societatea, totul este intr-o continua miscare, arta consta in a te adapta la schimbare ;)

Consider ca e laudabila initiativa d-lui Alin, il felicit impreuna cu toata echipa de logistica care au facut posibila realizarea acestui demers.

Ar trebui sa faca un curs pentru pregatirea economistilor in vederea inscrierii la examenul de experti contabili.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2009
Doina Elena, Consultant resurse umane
hai ca asta e buna...ma dezamagesti ! pai eu aici discut de sanse??
eu discut de fond!!! citeste te rog cum suna anuntul initial!! eu aici discut de o practica care nu va fi in folosul nimanui, ci doar a celor care urmaresc profitul...ASTA este evident! cursurile nu se anunta ca unele de initiere(!) ele sunt cursuri de pregatire profesionala, agreate (banuiesc ca puteti intui cui, cum si in ce conditii au fost ele agreate) care la final acorda diploma de contabil NU certificat de atestare...NU este un curs de perfectionare!!! este un curs intensiv care are pretentia ca dupa 10 zile participantul poate practica o meserie...Aici nu discut de meseria de contabil pentru ca vreau sa apar vreun interes personal si egoist, ci deoarece STIU cat si cum trebuie sa studiezi ca sa poti practica aceasta meserie. Eu dezaprob faptul ca se practica si se incurajeaza asa ceva, pentru ca asa ceva naste mediocritate cu diplome, nu pentru ca vreau sa nu am concurenta. Doamne fereste!
Mai intreb inca o data:- daca particip la un curs de 10 zile de... cofetar sa spunem inseamna ca pot sa practic o meserie pe care un debutant in aceasta meserie o practica ca urmare a unei scolarizari in domeniu vreme de cel putin 2 ani? Pentru ca acel COR face distinctie teoretic, practic insa societatea priveste fara deosebire un cofetar clasa X de unul clasa Y sa zicem/...societatea vede diploma, vede stampila unui minister sau nota conform careia diploma este agreata si ia totul ca atare, fara nici o diferenta.
Aici nu e de condamnat cel care profita...ci cei care au permis asa ceva!!!

Provocarea respectiva se adreseaza unui om inteligent, pe care il respect si care se vrea a fi un indemn la a cugeta pe aceasta tema si pentru ca la final sa traga el insusi o concluzie in legatura cu aceasta tema. Mi se pare simplist rau de tot sa distingi din asa ceva INFUMURARE...am o varsta si o experienta de viata suficienta pentru a nu-mi pasa de astfel de sentimente personale...Eu doar ma stradui sa construiesc...cat de cat, prin dialog, prin opinii, prin analiza...
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2009
Ilie Stanica, Consultant fiscal
Scuze ca n-am raspuns ieri.

Asadar, la inceput raspunsul oficial al colegilor de la Contexpert. In el este inclus si raspunsul la intrebarea perfectionare vs. initiere. :)


Cursul, asa cum deja s-a si comentat pe forum, este unul de perfectionare profesionala, adresat persoanelor cu studii medii economice, dar si celor cu studii superioare.

Asa cum reiese si din descrierea COR, cei care vor urma acest curs de formare profesionala:
- vor putea tine evidenta contabila a operatiunilor financiare ale unei intreprinderi, in conformitate cu principiile generale ale contabilitatii,
- vor putea verifica exactitatea documentelor si a operatiunilor contabile,
- vor putea calcula impozite si taxe,
- vor sti ce declaratii fiscale trebuie sa intocmeasca,
- vor putea intocmi o balanta de verificare si alte situatii lunare sau anuale.


Practic, cel care va termia acest curs ar trebui sa fie capabil sa tina contabilitatea unei firme de nivel mediu, asa cum sunt majoritatea firmelor din Romania. Bine, asta depinde si de puterea lui de asimilare si de dorinta de invatare.

Insa ceea ce nu poate sa faca o persoana cu studii medii care urmeaza acest curs este ca nu poate semna situatiile financiare. Acestea pot fi semnate doar daca persoana respectiva are studii economice superioare si daca este angajata in departamentul financiar contabil al companiei respective, sau daca persoana respectiva este si expert contabil, lucru putin probabil pentru cei care vor veni la curs.

Ce putem spune insa cu siguranta este ca acest curs vine cu foarte multe situatii practice, cu multe studii de caz, care te trec prin majoritatea situatiilor intalnite in activitatea contabila. Adica aici poti invata cum se aplica in practica ceea ce altii te invata doar la nivel teoretic. Cum am spus si in descriere, cursul nu este doar de contabilitate, materialul avand foarte multe trimiteri la fiscalitate. Si aspectul asta este cel mai important pentru un contabil pentru ca in momentul de fata cunosc o multime de asa-zisi "experti contabili" care habar nu au cum se inregistreaza o achizitie intracomunitara de marfa, la ce curs se calculeaza TVA-ul si cand este acesta exigibil sau, mai grav, care nu stiu sa calculeze impozitul pe profit sau cand si pentru ce se datoreaza impozit pe nerezidenti.

Tot ce pot spune este ca acest curs este echivalentul a cateva luni bune de practica intr-o firma de contabilitate si ca, la finalizarea cursului vei avea nivelul necesar de cunostinte pentru a te putea angaja pe un post de contabil senior intr-o firma de orice dimensiune sau profil. Dar toate acestea depind doar de capacitatile celui care urmeaza cursul.

Din experienta de pana acum cu aceste cursuri, pot spune ca printre cei care au absolvit au fost persoane care au avut perfomante profesionale evidente, dar si persoane care nu au excelat si pentru care a contat doar ca au mai facut inca un curs ce poate fi trecut in CV.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2009
Alin Popescu, administrator
Iulian Manea a scris:

Daniela,

Ai dat un citat de-al meu cu un citat preluat de mine de la altcineva. Nu inteleg ce vrei sa spui. Fii mai explicita!

Iulian ,
Citatul l-am copiat dupa o reclama pe un tricou vazut in Moldova!mi-a ramas in minte! si m-a amuzat!....am vrut doar sa spun ca este laudabila actiunea propusa , insa trebuie sa recunoastem ca meseria de contabil nu se invata in 5 saptamani!....sunt de acord , dupa cum am mentionat si in mesajul anterior cu aprofundarea cunostinteleor acumulate cu cazuri practice ....
:luck:

Alte discuții în legătură

Cum pot deveni administrator de asociatie Octavia Turbatu Octavia Turbatu As dori sa fac scoala de administrator pentru a putea verifica sau prelua conducerea administratiei actuale.... (vezi toată discuția)
Exista cursuri de formare mediatori, fara taxe? elizaplesa elizaplesa As vrea sa va intreb daca exista posibilitatea ca aceste cursuri de mediere sa se faca fara a se plati. Am inteles ca, sunt anumite ONG uri care organizeaza ... (vezi toată discuția)
Profesie mediator ContSters223764 ContSters223764 Buna ziua, Daca sunt angajat ca referent in justitie la un cabinet de avocatura, pot sa profesez ca mediator? Va multumesc, Ioana (vezi toată discuția)