avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu copil minor

Vreau sa divortez! Ce trebuie sa fac?Avem un copil de 7 ani si imobil comun, dar intentionez sa plec cu chirie la o garsoniera sau apartament cu 1 camera.
Nu vrea sa-mi dea copilul...e violent verbal si fizic. Are venituri salariale mai mici decat mine si cazier. Care sunt sansele lui de castig?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:48, 23 Octombrie 2016
Buna ziua,

In general mamele au mai multe sanse decat tatii sa primeasca copiii la divort, desi legea prevede clar egalitatea parintilor in relatiile cu minorii. Cu atat mai mult daca dvs. aveti venituri mai mari, iar sotul are un trecut dubios si este violent (va trebui sa dovediti cu martori), dvs. aveti sanse sa luati copilul la domiciliul dvs.
Merci frumos de raspuns. Martori nu cred ca voi avea deoarece nimeni nu are curaj sa vina cu mine...le este frica . A avut cateva altercatii cu politia, amenzi ,luat la sectie ,pot solicita ceva de la sectia de politia pentru a prezenta in instanta?
Dvs nu puteti solicita personal; doar instanta o poate face. Daca ati sunat dvoastra la Politie, puteti solicita serviciului STS sa va dea adresa/adrese care sa confirme acest lucru. Din familie nu a fost nimeni martor la violentele lui? Trebuie sa depuneti dovezi precum mesaje, mail-uri (daca exista), etc.
Eu sunt singura , nu am pe nimeni,,,prezent a fost copilul nostru( pe care il distruge situatia asta) si tot blocul, dar ma repet nimeni nu va merge in calitate de martor ...de frica.E de o violenta de nedescris...cum sa procedez?El mi-a zis ca va avea 10 martori(acelasi nivel) care vor povesti cate eu nici n-am visat despre mine.
le puteti face plangere pt marturie mincinoasa.
Cereti in instanta ca minorul sa fie ascultat, copilul sigur va spune de cine e ingrijit , cine se ocupa de el si ca tatal e violent.

Ultima modificare: Vineri, 21 Octombrie 2016
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Martori mincinosi divort cu minori ContSters200238 ContSters200238 Buna ziua, Sunt in proces de divort cu sotul meu, urmeaza sa avem prima infatisare. Ca in majoritatea cazurilor, sotul meu nu este de acord cu divortul, ... (vezi toată discuția)
Motive de ingrijorare incredintare minor kamyta kamyta acum 4 luni am intentat divort fiind nevoita sa parasesc domiciliul fara copil fiindca sotul nu mi la dat ,iar politia nu s-a bagat.locuiesc in chirie acum ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor si amenintari N.Giulia N.Giulia Buna seara. De curand sotul meu mi-a intrat pe adresa de mess si mi-a descoperit o discutie cu un barbat in cadrul careia filtram cu el. Nu a vrut sa ma creada ... (vezi toată discuția)