avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Nu mi se respecta dreptul de a-mi studia dosarul
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Nu mi se respecta dreptul de a-mi studia dosarul

Am formulat o cerere de studiere a unui dosar penal. Parchetul de pe langa Judecatoria X, mi-a raspuns ca nu mi se aproba cererea pe motiv ca nu am calitatea procesuala in acel dosar. Raspunsul mi-a fost comunicat printr-o comunicare scrisa.

Am revenit din nou la parchet, am depus din nou o cerere prin care i-am facut cunoscut procurorului, ca eu am reclamat (sesizat) organele judiciare, coroborat cu art. 316 C.P.P., ordonanta se comunica persoanei care a facut sesizarea si altor parti. Pin aceasta am insistat sa mi se comunice solutia de la dosar. De avut in vedere ca sesizarea am facut-o in calitate de persoana vatamata.

Procurorul mi-a raspuns ca mi s-a mai raspuns, iar o alta petitie, care are acelasi continut, urmeaza a fi clasata potrivit dispozitiilor art. 10 alin. 2 din O.G. 27/2002.

Care este pasul urmator de a avea acces la studierea dosarului, respectiv de a mi se comunica solutia adoptata (ordonanta) ?

Cati ani are minorul?
Ultima modificare: Duminică, 23 Octombrie 2016
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Din motive ca sa nu dau date fixe, si de a nu fi urmarit pe acest site, spun doar ca minorul are intre 5 - 13 ani. Puteti sa alegeti orice varsta intre 5 - 13 ani.

Dar nu stiu de ce intrebati de varsta copilului, din moment ce problema este cu privire la respectarea legii de a mi se comunica ordonanta de clasare si de a studia dosarul.
Atata timp cat nu are capacitate de exercitiu, aveti dreptul sa depuneti plangere penala in numele lui ca reprezentant legal, din acest motiv am vrut sa stiu varsta, dar daca vi se pare suspect ce va solicit si aveti suspiciuni ca sunteti urmarita pe acest site, de ce nu mergeti sa platiti o consultatie la un avocat in conditii de confidentialitate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Propunere renuntare la urmarirea penala Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Buna ziua ! Intr-un dosar penal , in care am calitatea de parte vatamata , organele de cercetare penala au trimis ieri la Parchet dosarul , alaturi de ... (vezi toată discuția)
Daca am fost citat in calitate de faptuitor, a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva mea? eusaisapte eusaisapte Am fost citat in calitate de faptuitor intr-un dosar, fara a se preciza toate cele prevazute de art. 285 b)e)f)g) (2) din CPP, motiv pentru care nu stiu ce ... (vezi toată discuția)
Plangere penala tergiversata si ulterior clasata seny2015 seny2015 Buna ziua, Anul trecut am depus la parchet o plangere penala, care a repartizat-o spre rezolvare organului de urmarire penala. Acesta m-a chemat ... (vezi toată discuția)