avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum va imparti notarul?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum va imparti notarul?

In urma cu circa 3 luni mama mea a decedat,lasand un testament(se pare,nu l-am vazut dat asa afirma tatal meu)prin care lasa intreaga ei cota din un ap de 3 cam cumparat in timpul casatoriei,tatalui meu cat si un teren de 4000 mp mostenit de ea in timpul casatoriei din partea bunicului meu terenul il lasa in cote de 1500 mie si 1500 fratelui meu iar tatalui 1000 mp.PRIN acest testament se incearca indepartarea mea de la o parte din apartament in favoarea fratelui.Intrebarea era daca aceasta imparteala este corecta sau incalca rezerva mea succesorala si cum va imparti notarul de fapt atunci cand vom merge la dezbatere?
Cel mai recent răspuns: Lixandra Ionut mihai , Mediator 18:50, 26 Octombrie 2016
Testamentul lăsat de mama va păstrează rezerva succesorală

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire Bronson7 Bronson7 Mama mea a murit in urma cu patru ani. Suntem doi fii mostenitori impreuna cu tata, sotul supravietuitor. Tatal meu vrea sa lase toata mostenirea fratelui meu. ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare -cumparrare fare dezbatre succesiune costystef costystef Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : in anul 1998 bunicii materni au vandut cu contract vanzare-cumparare 1000 mp teren intravilan si o constructie ... (vezi toată discuția)
Rezerva succesorala dodo2009 dodo2009 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: bunicul meu a murit in sept.2007 lasand prin testament toata averea bunicii(tatal meu a murit ... (vezi toată discuția)