avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna Ziua.am si eu o intrebare,sora mea are o pensia de boala si de curand am aflat ca e insarcinata..pensia e in valoare de 400 de lei..se incadreaza cu asa ceva pentru indemnizatia de crestere a copilului?
Cel mai recent răspuns: nanuu , utilizator 09:07, 23 Octombrie 2016
OUG 111/2010
art.2
(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.
.......

(5) (5) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
.....
e) au beneficiat de pensie de invaliditate, în condiţiile legii;
.....
Va multumesc ca mi-ati raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie intretinere copil deak Kalman deak Kalman Am 34 ani, am un transplant de rinichi, beneficiez de pensie de boala si ajutor de handicap. Am nascut recent, beneficiez de ajutor de crestere copil? Ce ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Clara calin Clara calin Buna ziua.Am lucrat cu carte de munca pana la finalul lunii septembrie si tocmai am aflat ca sunt insarcinata cu al treilea copil Pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie Ionelaignat.82 Ionelaignat.82 Dacă am intrerupere de două luni în ultimii ani. (vezi toată discuția)