avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie intretinere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie intretinere copil

Am 34 ani, am un transplant de rinichi, beneficiez de pensie de boala si ajutor de handicap. Am nascut recent, beneficiez de ajutor de crestere copil? Ce trebue sa fac sa obtin acest ajutor?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:28, 14 Decembrie 2017
OUG 111/2010
art. 2
(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului, au realizat timp de cel puțin 12 luni venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum și de o indemnizație lunară.
.....
(5) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral și din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situații:
....
e) au beneficiat de pensie de invaliditate, în condițiile legii;
.....

Multumesc de raspuns.
Eu de trei ani sunt in pensie de boala si primesc ajutor de handicap ca urmare a transplantului de rinichi si sunt si mai raman in aceasta situatie.
Pot primii pe langa pensia de boala si ajutorul de handicap indemnizatia sau trebue sa renunt la pensia de boala si ajutorul de handicap.
Pe perioada acordării indemnizației pentru creșterea copilului, plata pensiei de invaliditate și a venitului de completare, acordate potrivit legii, nu se suspendă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil nanuu nanuu Buna Ziua.am si eu o intrebare,sora mea are o pensia de boala si de curand am aflat ca e insarcinata..pensia e in valoare de 400 de lei..se incadreaza cu asa ... (vezi toată discuția)
Stimulent pt crestere copil StelutaTudor StelutaTudor Sunt angajata din 31 August 2016 ca asistent personal pentru sotul meu incadrat in grad grav de handicap. In data de 03 Ianuarie 2017 am nascut un ... (vezi toată discuția)
Indemnizație Cristaim Cristaim Buna ziua sunt bărbat și primesc pensie de invaliditate de un an și jumătate gradul 3 cu drept de munca 4 ore,aș dori să știu dacă beneficiez de ... (vezi toată discuția)