avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Calitatea de urmas in sesizarea CEDO?
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Calitatea de urmas in sesizarea CEDO?

Din partea tatalui si unchiului meu decedati in noiembrie, respectiv decembrie 2008, exista la CEDO o plangere privitoare la Legea 10/2001 (despagubiri neretrocedari). De asemeni exista si o contestatie la ANRP pentru despagubiri din Basarabia.
Ma aflu intr-o situatie in care nu am interes sa dezbat succesiunile dupa tata si unchiul. Insa cu procesul de la Strassbourg si cu contestatia de la ANRP tb sa merg mai departe.
Intrebare: Este suficient sa fac dovada mostenirii cu certificat de calitate si sa trimit dovada la CEDO si ANRP pentru continuarea actiunilor?

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:04, 1 Septembrie 2009
Birou de informare Consiliul Europei www.coe.ro
Daca aveti calitate de mostenitor aveti dreptul.
Daca nu sunteti mostenitor nu aveti calitate.

avocat Claudiu Lascoschi
În cazul decesului reclamantului persoană fizică, succesorii acestuia pot continua procedura în faţa Curţii dacă au la rândul lor un interes de a dovedi încălcarea Convenţiei. În situaţia în care interesul moştenitorilor nu este suficient pentru a justifica continuarea procedurii, Curtea va decide radierea cauzei de pe rol.
Foarte rare aceste cazuri in concret.
Eu nu am intalnit chiar niciunul in care sa se prodeze la radiere in situatia in care vin mostenitorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plingere depusa la cedo acum 4 ani; reclamantul a decedat; cedo va emite solutiea? Balaurul Balaurul Buna ziua; Expun catre dvs. urmatoarele: In toamna lu\\\' 2004, tatal meu a inaintat o plingere catre CEDO (legata de aplicarea Legilor Funciare); cererea a ... (vezi toată discuția)
Cedo Manuela Munteanu Manuela Munteanu Buna ziua, Mama mea a deschis un proces la CEDO pentru o casa, in anul 2005. Am parcurs toate etapele in Romania, am trimis actele, ni s-a raspuns ca sunt in ... (vezi toată discuția)
Legea 290 din 2003 anamaria01 anamaria01 Bunicii unui prieten care au fost refugiati din Basarabia au lasat o casa si un teren proprietate personala in acea provincie.... Acest prieten in calitate de ... (vezi toată discuția)