avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incadrare in munca personal contractual - bugetari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incadrare in munca personal contractual - bugetari

Va rog sa-mi spuneti daca este legala urmatoarea speta intalnita intr-o societate bugetara, sa-i spunem " unitatea X" ;
Angajat al unitatea X un muncitor calificat 1 - Elecrician, cu spor de vechime 25% (30 de ani de munca in meseria de electrician ) , cu program de 8 ore/ zi, 5 zile pe saptamana, 168 ore pe luna platit salariu maxim pentru aceasta incadrare, vechime si program.
Angajatul electrician respectiv, urmeaza in particular un curs de fochist si obtine o diploma in acest sens.
Cu voia angajatului respectiv, angajatorul ii diminueaza incadrarea si salariul de electrician la jumatate de norma, adica muncitor calificat 1 - Elecrician, cu spor de vechime 25% (30 de ani de munca in meseria de electrician ) , cu program de 4 ore/ zi, 5 zile pe saptamana, 84 ore pe luna platit salariu maxim pentru aceasta incadrare, vechime si program.
Acelasi electrician, in urma unui "examen" este incadrat la aceiasi unitate X cu al doilea CIM si ca fochist. Cu toate ca respectivul nu are nici macar o ora vechime lucrata ca fochist, a fost incadrat tot ca ca muncitor calificat 1- fochist ( calificare maxima) si beneficiaza si in aceasta meserie de fochist de sporul de vechime de 25% pentru cei 30 de ani lucrati (ca electrician). Programul de lucru ca fochist este de de 8 ore/ zi, 5 zile pe saptamana, 168/luna. Este legal ca persoana respectiva sa beneficieze de plata sporului de vechime de 25% si pentru meseria de fochist, atata timp cat nu a mai lucrat deloc pana acum in aceasta meserie ? Este legala toata situatia aratata mai sus ?
Cel mai recent răspuns: mancipri , utilizator 19:40, 29 Octombrie 2016
Sporul de vechime se acorda pentru intreaga vechime in munca si nu pentru vechimea intr-o anumita dunctie.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca in zilele de repaus saptamanal necro30lc necro30lc buna ziua..conform planificarii lucrez in program de 3 schimburi la o politie locala dintr-un oras din Romania avand calitatea de functionar public.intrebarea ... (vezi toată discuția)
Salarizare todordorel todordorel Va rog sa imi explicati detaliat,cu lege si articol ,ce drepturi salariale am in urmatoarele conditii: urmez un curs de calificare in meseria de ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale realest25 realest25 Buna ziua. Am si eu o nelamurire. Sunt bugetar, sunt muncitor calificat si am o vechime de 35 de ani. Cu toate acestea vreau sa mentionez faptul ca sunt ... (vezi toată discuția)