avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cauzele de neimputabilitate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cauzele de neimputabilitate

Buna ziua. As dori sa-mi explice cineva cat mai concret ce anume presupune cauzele de neimputabilitate. Acestea nu atrag raspunderea penala?
Va multumesc!
Nu constituie infracţiune fapta prevăzută de legea penală, dacă a fost comisă în condiţiile vreuneia dintre cauzele de neimputabilitate.
Cititi art.23 c.p. si urm.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O faptă penală poate fi justificată din oficiu, fără ca persoana acuzată să fie obligată s-o justifice? ContSters396991 ContSters396991 Codul Penal, Art.107 ”(2) Măsurile de siguranţă se iau faţă de persoana care a comis o faptă prevăzută de legea penală, [b]nejustificată.[/b]” ... (vezi toată discuția)
Intrebari grila penal rzvlaw rzvlaw Buna ziua, m-am lovit de anumite intrebari grila legate de partea penala a Noului Cod Penal care sunt destul de interpretative si discutabile la care nu am ... (vezi toată discuția)
Unde se incadreaza aderarea la un grup infractional? bogdan20140 bogdan20140 buna ziua.as dori sa aflu ce mi se poate intampla in cel mai rau caz,am fost acuzat de aderare la un grup infractional si tentativa la inselaciune.tin sa ... (vezi toată discuția)