avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociat/administrator condamnat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociat/administrator condamnat

Buna ziua. Unui asociat si administrator cu 50% din capital, prin sentinta definitiva i se interzice dreptul de a mai administra propria firma. Poate ramane asociat sau va trebui sa cesioneze partile sociale? Ce documente trebuie intocmite pentru Reg.Comertului, cu mentiunea ca celalalt asociat/administrator este stabilit in Italia? Asociatul din Italia poate imputernici pe cineva din Romania pentru a modifica actele la Reg.Comert?
Cel mai recent răspuns: mi_re_la1968 , utilizator 17:56, 22 Octombrie 2016
Dacă i s-a interzis să exercite doar calitatea de administrator înseamnă că poate avea calitatea de asociat în firmă. Modificările se pot face în baza împuternicirii avocațiale nu neapărat în baza unei procuri speciale, numindu-se un nou administrator.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Capital social acapulco acapulco buna seara, am rugamintea sa-mi spuneti in ce conditii poate fi retras un capital social al unei firme, si mai ales cine are dreptul sa-l retraga? se ... (vezi toată discuția)
Imputernicire pt a reprezenta sc mihamagda mihamagda Buna ziua , Am o societate in care sunt asociata 50% . Amandoi administratori . Pot imputernici o terta persoana pentru a reprezenta soc in locul meu in ... (vezi toată discuția)
Doi asociati nistor.geta nistor.geta revin cu problema mea legata de celalat asociat al meu.partenera mea este asociat in firma avem parti egale 50\\50 ea are si functia de administrator. Acum ... (vezi toată discuția)