avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce pot face pentru a promova?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce pot face pentru a promova?

sunt angajat bugetar din 2007. nu am beneficiat de nici o promovare pana anul trecut in mai, desi legea e ca din 3 in 3 ani se promoveaza. Intrebarea este daca in momentul de fata pot promova din nou daca am doar un an si jumatate de la ultima promovare.Si ce pot face pentru a promova. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:53, 23 Octombrie 2016
Legea nr.284/2010
art.26
....
(5) Promovarea în grade sau trepte profesionale imediat superioare se face din 3 în 3 ani, în funcţie de performanţele profesionale individuale, apreciate cu calificativul "foarte bine", cel puţin de două ori în ultimii 3 ani, de către comisia desemnată prin dispoziţie a ordonatorului de credite bugetare, din care fac parte sindicatele sau, după caz, reprezentanţii salariaţilor.
....

Asadar, numai dupa 3 ani de la ultima promovare puteti participa la un nou examen de promovare.
dar despre faptul ca 8 ani de zile nu am avut nici o promovare? ce imi puteti spune?
Este o problema a angajatorului dvs, care nu a reusit sa organizeze examen de promovare.
se poate actiona in instanta? e un drept de care am fost privat? daca si cum se poate corecta? Multumesc.
De corectat ,nu se mai poate corecta , intrucat nu se pot organiza retroactiv examene de promovare.

Se poate actiona in instanta angajatorul.

art.253 C.mun.:
(1) Angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.
...
Ultima modificare: Duminică, 23 Octombrie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare în treaptă superioară la locul de muncă ovidiustoicoiu ovidiustoicoiu Aș vrea să vă întreb dacă sunt angajat pe un post inferior pregătirii mele ( muncitor ) și am diplomă de inginer , pot promova într-o treaptă ... (vezi toată discuția)
Examen de promovare Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua! Care este conditia de vechime pentru un secretar de scoala care doreste sa participle la examenul de promovare in grade sau trepte imediat ... (vezi toată discuția)