avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Spatiu verde si locuri de parcare pentru bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Spatiu verde si locuri de parcare pentru bloc

Buna seara! Am cumparat un apartament intr-un bloc nou, construit in 2015. In jurul blocului sunt plantati doar cativa copacei, fara un alt spatiu verde. Locurile de parcare au fost doar 19 (cumparate de proprietari ca terenuri intravilane, in contract nu se specifica nimic legat de folosirea lor ca loc de parcare) la un bloc de 55 de apartamente.
As vrea sa stiu daca exista un spatiu verde minim care trebuie asigurat conform legii de catre dezvoltatorul de la care am cumparat apartamentul. Si daca da, care este legea?
De asemenea,as vrea sa stiu daca exista o lege care sa specifice numarul obligatoriu de locuri de parcare pentru fiecare bloc.
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: maricatalin , utilizator 12:29, 27 Octombrie 2016
1. Tineti cont ca nu sunt avocat.
2. Nu am auzit sa existe o lege privind minimul de spatiu verde si logica imi spune ca nici nu exista fiindca ar bloca afacerile imobiliare.
3. Am vazut pomenita, aici pe forum, legea privind un minim de locuri de parcare, deci exista. Incercati o cautare pe Google.
Referitor la intrebarea cu minimum locuri de parcare - ma faceti sa rad.
Dezvoltatorul achizitioneaza un teren pe care construeste un bloc, un complex rezidential, o coliba...
El zice asa: aici construesc un bloc - uite asa si asa, cu nspe locuri de parcare. Deci zice de la inceput ca are in plan sa construiasca 55 de apartamente, dar pe langa aceasta are si loc pentru 19 locuri de parcare.
Bun, pentru asta, omu' nos' incheie un nr. de 55 de contracte de vanzare/cumparare cu urmatoarele dependinte...loc de parcare. Deci cine apuca, apuca, cine nu, incearca calea cea bataotorita - parcheaza unde gaseste un loc liber, ziua poti parca si pe un loc deja inchiriat de la cons. local, dar noaptea tre' sa-l eliberezi, certuri si chiar batai intre detinatorii de locuri de parcare inchiriate (politia vine si constata).
.....................
Solutia: terenul este limitat, asa ca incercati suprateran sau subteran si ca sa va "iasa", construiti o parcare cu 200 de locuri...
Buna ziua! Ma bucur ca problema mea va face sa radeti. Poate nu ati inteles foarte bine, cele 19 locuri de parcare sunt cumparate de o parte din locatari, cum sa parchez eu pe un loc de parcare privat???? Din cate am auzit si am citit trebuie sa fie un numar minim de locuri de parcare, doar ca nu stiu exact care este legea. Multumesc pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezvoltatorii sunt obligați să ofere și locuri de parcare gratuite? dacă da, conform cărei legi? marinescul marinescul Buna ziua, Exista vreo lege prin care se obliga dezvoltatorii de blocuri noi / complex rezidential, sa ofere si un numar de locuri de parcare gratuite? Am ... (vezi toată discuția)
Obligațiile unui constructor de blocuri CarmenUng CarmenUng Buna ziua, Va prezint următoarea situație: Am cumpărat un apartament intr un bloc nou construit. Curtea blocului este destul de mică de jur ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in anul 2019 am achizitionat un apartament intr-un ... ndragosionut ndragosionut Buna ziua! In anul 2019 am achizitionat un apartament intr-un bloc construit in 2016. Mentionez ca am cumparat apartamentul de la proprietar, nu de la ... (vezi toată discuția)