avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune cu partaj voluntar și sulta plătită ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune cu partaj voluntar și sulta plătită parțial în rate

Bună seara! în situația în care unul din cei doi coproprietari ai mostenirii unui apartament plătește celuilalt sulta pentru cota ce-i revine, o parte în fata notarului și restul în rate, cel care dobândește proprietatea bunului îl poate înstrăina pana ce nu se achita ratele? Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:58, 23 Octombrie 2016
In principiu DA, daca nu s-a stipulat vreo inalienabilitate asupra bunului sau alta conditie, poate dispune de bunul respectiv dupa cum doreste.
Buna seara,
In functie de ce este scris in actul de partaj veti putea sau nu instraina.
Daca in actul de dezbatere succesorala este stipulat ca se instituie un sechestru pana la achitarea completa a sultei, nu puteti instraina.
Discutati cu un notar care vede actele si va spune ce puteti face.
@nikole tablet, nu aveti de ce sa faceti un drum la notar, caci este facil sa cititi hartia cu atentie si sa extrageti datele care va intereseaza asupra unor clauze exprese, daca exista asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la mostenire marcsani marcsani Buna ziua,am o intrebare Sotul meu a mostenit o casa inpreuna cu sora sa, de la parinti lor.Anul mostenirii este 1998.In casa stam noi cu sotul si un ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru intr-o mostenire rezolvata prin mediere toppp toppp In cazul in care in urma unei medieri cei 2 mostenitori se inteleg ca unul sa renunte la partea lui contra unei sume de bani, daca se merge cu acordul in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. În urma decesului mamei mele, s-a făcut succesiunea ... Marcel2017 Marcel2017 Bună ziua. În urma decesului mamei mele, s-a făcut succesiunea astfel: tatăl meu: 1/2+ 1/4, iar noi, cei 3 copii: 1/4. din imobil. Apoi, tatăl meu a donat ... (vezi toată discuția)