avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Raspunderea administratorului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Raspunderea administratorului

Cum raspund in fata legii si in fata PROPRIETARILOR administratorii care nu respecta vointa manifestata in ACORDUL DE ASOCIERE de catre proprietarii proprietatii comune ?

Aceeasi intrebare referitoare la CENZORI , MEMBRII COMITETULUI , PRESEDINTE. cu siguranta ca cei interesati ca proprietarii sa nu aiba un raspuns la aceste intrebari se vor grabi sa stearga mesajele sau chiar intreaga discutie !
Ultima modificare: Luni, 24 Octombrie 2016
Adriantot, moderator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:13, 27 Octombrie 2016
Administartorii sunt persoane atestate sa administreze asociatiile de proprietari. Administratorul asociatiei este angajat de presedintele asociatiei ce reprezinta comitetul executiv si proprietarii care l-au ales. Administartorul are obligatia sa respecte contractul individual de munca si fisa postului. Tota administratorul, fiind o persoana atestata, cunoste legislatia in vigoare si este dator sa respecte aceasta legislatie.
Nu am gasit nicaieri in legislatie vreo legatura intre activitatea administratorului si acordul de asociere.

Sigur ca putem sterge anumite mesaje daca intrec masura in a ne pune la examene teoretice pe acest forum. Asa cum v-am mai rugat, spuneti-va aici bucuria sau necazul concret si putem discuta aplicat.
"Vointa" e una, hotararile AG "e" alta, iar legea 230/2007 stipuleaza destul de clar cine si cum raspunde pentru indatoririle care ii revin.

Ultima modificare: Luni, 24 Octombrie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
dvs trebuie sa administrati proprietatea comuna in interesul proprietarilor ei si in conformitate cu acordul de asociere . daca acordul dispare , se rupe , asociatia dispare si ramaneti somer si bun de plata fata de proprietari pentru eventualele prejudicii aduse.
Ultima modificare: Luni, 24 Octombrie 2016
albuemanoil, utilizator
Dvs. albuemanoil, incurcati termenii:
- acordul de asociere -
L230/2007, art. 3, h) acord de asociere - actul care consfinţeşte decizia proprietarilor de a se asocia ;

Adica scurt, la obiect si gata...

Ce are decizia unor proprietari de a se asocia cu fisa postului unui angajat al asociatiei?
Intelegeti ca sunt lucruri diferite? Dar ce spun eu diferite, sunt chestiuni care nu au nici cea mai mica tangenta.
Ca as. prop. angajeaza un administrator care tre' sa execute lucrari calificate, conform legislatiei in vigoare, precum si a fisei postului - fisa pe care o intocmeste as. prop., semnata de ambele parti.
Cum aceste fise de post sunt cam standardizate, sa nu credeti ca activitatea administratorului poate atenta cumva la prev. art. 8, lit.h0 din Legea nr. 230/2007...

Oricum, incurcati muuute lucruri, dar aici pe forum , le putem clarifica, numai sa vreti, pen'ca observ, ca nu prea vreti sa intelegeti.
Succes!

pentru domnul Adam Grecu : modul in care se aplica legea 230 / 2007 este stabilit de Guvernul Romaniei ! prin HG 1588 / 2007 . Daca veti avea rabdarea si bunavointa sa cititi articolul 6 din acest HG veti intelege ca fara acordul de asociere intre proprietari , asociatia nu ia nastere iar postul de administrator nu se creeaza . si... invers, daca acordul se rupe , asociatia dispare si dispare si locul de munca al administratorului . Oricum... sper ca realizati faptul ca administratorul este angajat de presedinte pentru a administra proprietatea comuna in interesul proprietarilor , nu in interesul propriu sau a altor persoane si entitati dupa vechea deviza... JUMATE STATU-JUMATE BAIATU... iar proprietarii investesc intre 20000 si 100000 euro intr-un apartament si proprietatea comuna nu pentru a face BURTA MARE acelui angajat care se ocupa de administrare . Este pe intelesul dvs . ce am scris ?
Ultima modificare: Marți, 25 Octombrie 2016
albuemanoil, utilizator

Alte discuții în legătură

Conventie sau contract? oret20 oret20 Buna ziua, buna seara sau buna dimineata, mai intai sa expun situatia: la parterul blocului avem un agent economic care de ani de zile foloseste apa rece din ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari si proprietarii care nu fac parte din asociatie Vartgoth Vartgoth Buna ziua, Ma intereseaza sa stiu ce se intampla daca la sedintele unei asociatii de proprietari (bloc de locuinte) participa si acei proprietari care nu ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari are dreptul sa foloseasca proprietatea comuna ? albuemanoil albuemanoil Sau trebuie sa se limiteye la prevederile legii 230 / 2007 , adica sa gestioneye si sa administreye proprietatea comuna . (vezi toată discuția)