avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Declaratie plata sulta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Declaratie plata sulta

Buna ziua.

Sunt divortat din anul 2007 si am un copil, 20 de ani, atribuit la proces mamei. Am avut atunci si un proces de partaj, in urma caruia sotia a ramas cu casa, iar mie mi-a platit o sulta stabilita de tribunal. Pana aici totul clar.

Saptamana trecuta a venit la mine fiul meu sa ma anunte ca ar dori - din motive artistice - sa-si schimbe numele de familie, cu al mamei, care e mai sonor. I-am spus ca daca el isi doreste asta, nu e nici un fel de problema, numai ca el mi-a spus ca pentru a reusi acest lucru, pentru a-si schimba buletinul, la politie i s-a cerut o declaratie cum ca fosta mea sotie s-a achitat de sulta, declaratie pe care evident o voi da eu. L-am intrebat daca mama nu mai are documentele bancare, dar el a insistat ca nu, trebuie declaratie.
Cum in ultima saptamana am fost plecat, nu l-am putut ajuta, iar astazi m-am trezit cu un telefon de la o avocata, in care mi se explica ca daca nu dau curs urgent cererii fiului meu, sotia mea ma va actiona in instanta pentru a obtine declaratia.

Si abia in acest moment am devenit suspicios.

Este intr-adevar asa cum spune fiul meu? Pentru schimbare de nume/buletin nou, are nevoie de o declaratie cum ca mama lui mi-a platit sulta in 2007?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:31, 24 Octombrie 2016
Dacă a plătit sulta care e problema?
Exact asta ma intreb si eu. Eu nu am pretins vreodata altceva, e platita inca din 2008 integral, iar acum vrea o declaratie cum ca a platit-o... necesara pentru schimbarea numelui copilului.
Am intrebat peste tot, am cautat pe net, insa n-am gasit asa ceva.
Probabil ca dreptul dvs la sulta e inscris in cartea funciara. Poate vrea sa vanda , oricum nu conteaza, banii i-ati luat asa ca ar trebui sa dati declaratia aia ( pe care trebuia sa o dati la vremea respectiva), nu aveti de ce sa fiti suspicios, oricum nu aveti vreun drept legat de ap.
daca va da in judecata , veti datora si cheltuieli.

fiul pt -asi schimba buletinul are nevoie de acordul proprietarului, cam atat.
Ultima modificare: Luni, 24 Octombrie 2016
gi-jane2, moderator
In plus, stiu ca oricum sulta se prescrie dupa 3 ani, asa ca nu stiu ce sens are.
Poate ca doreste sa vanda casa si nu vrea sa-mi spuna, insa nu stiu care e logica, eu nu mai am de 10 nici o treaba cu casa aia. In fine.
Ok, incepe sa se lege. Posibil ca sulta sa mai fie inca la cartea funciara, si atunci fiului meu nu-i ajunge doar acordul proprietarului, adica al mamei.

Bine, m-ati lamurit, mersi frumos.

Alte discuții în legătură

Cum poti deveni din coproprietar proprietar unic? vida vida Bună Ziua! Suntem 3 frati. Terenul intravilan (cu casa de locuit ) a fost dezmembrat pe lungime în două părți egale: - O parte ( curte și ... (vezi toată discuția)
Unul dintre soți a decedat foarte curând după divorț și partaj. cum poate vinde apartamentul celălalt soț? gro013 gro013 Va rog sa-mi recomandati unde si cum trebuie facuta succesiunea in situatia urmatoare : sotul belgian, decedat in 2007, sotia româncă, au doi copii din ... (vezi toată discuția)
Părintii mei sunt divorțați de mai bine de 20 ani și au partajul făcut, dar mama nu i-a plătit tatei sulta și nu poate vinde apartamentul. Își mai poate cere el acum drepturile? Nicosisu Nicosisu Buna seara. Parintii mei sunt divortati de mai bine de 20 ani. La partaj a fost evaluat apartamentul si stabilita o suma pe care mama ar fi trebuit sa o dea ... (vezi toată discuția)