avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu

Buna ziua,
Din anul acesta mai am 14zile de concediu inca neefectuate. In contractul individual de munca nu se specifica ca trebuie sa iau toate zilele de concediu pana la sfarsitul anului 2016. Am primit un mail de la HR prin care mi se sugereaza ca trebuie sa efectuez cele 14zile pana la sfarsitul anului 2016. Este legal acest lucru sa te oblige sa iei zilele, neexistand o decizie scrisa si semnata in prealabil de carte conducerea firmei?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:24, 24 Octombrie 2016
Exista prevederile in Codul Muncii ... c.i.m. se completeaza , acolo unde nu prevede , cu aceste dispozitii.

Art. 146. C.mun.
(1) Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an.

(2) In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate perioada concediu vertrad2 vertrad2 Buna ziua! Stiind ca voi ramane insarcinata, nu mi-am consumat concediul de odihna incepand din 2013. Am nascut anul si dupa postnatal am trimis cererea de ... (vezi toată discuția)
Numar de zile de concediu de odihna miki36 miki36 Buna ziua, sunt angajata la o firma din 18 APRILIE 2016,vreau sa stiu daca am zile legale pentru concediu de odihna pana la sfarsitul anului 2016 si ce ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat nicoletamocanu nicoletamocanu Dacă un salariat nu și. a luat toate zilele de concediu de odihna la sfarsitul anului 2015,care este termenul maxim când poate sa.și ia zilele de concediul ... (vezi toată discuția)