avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua, ma numesc Octavia. Am si eu o problema, vreau sa divortez si sotul nu vrea sa-mi dea divortul. Cum as putea sa divortez fara acordul lui si la ce costuri ar trebui sa ma astept?
Tin sa mentionez ca suntem casatoriti de 6 luni, am plecat de la el de acasa deoarece am avut niste certuri urate cu soacra iar el nu a vrut sa ma insoteasca chiar daca am insistat sa plecam impreuna. A preferat sa ne despartim dar nu vrea sa-mi dea divortul pe motiv ca nu vrea sa ma mai vada.
Eu am avut motive intemeiate de a pleca, deoarece simteam ca cedez psihic in acea casa. Trec si printr-o perioada foarte dificila deoarece acum o luna ne-a murit copilul nou-nascut.
Nu avem alti copii impreuna si nici o proprietate comuna.
Astept raspuns va rog, nu stiu cum sa procedez sa scap din asta
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 19:29, 24 Octombrie 2016
Depuneti cererea de divort la judecătoria de pe raza ultimului domiciliu comun, îl citați la adresa soacrei și mai departe e problema lui dacă se prezintă.
Apelati la un avocat pt redactarea cererii sau căutați un model.
Dvs va trebui sa va prezentați la fiecare termen de judecata. Va dura mai mult dat fiind faptul ca nu e de acord sau nu se prezintă.
Aveți nevoie de doi martori.
Ca acte trebuie sa depuneri cererea pt care achitați la secția financiara taxa de timbru de 100 de lei dacă cereți divortul din vina lui, chitanta se pune și ea la dosar în original, certificatul de căsătorie, copii după buletine ( daca aveti vreuna de-a lui) și după certificatul dvs de nastere.
[ link extern ] /
O puteți adapta pe asta.
Ultima modificare: Luni, 24 Octombrie 2016
gi-jane2, moderator
Buna seara,
Nu trebuie ca sotul "sa va dea divortul", acesta se poate solicita prin instanta si el nu este obligat sa se prezinte.
Formulati o cerere de divort in instanta, taxati-o cu 100 lei si va vor trebui 2 martori care sa arate ca nu se mai poate trai impreuna.
Cred ca e cazul sa va mai ganditi inainte, mai ales ca spuneti ca ati trecut amandoi printr-un soc emotional major.
Poate o consiliere la un psiholog (ATENTIE, PSIHOLOG nu psihiatru) va va readuce pe linia de plutire.
Va sfatuiesc sa consultati un avocat care sa va sprijine in intocmirea actelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot parasi domiciliul conjugal fara sa am de suferit in fata legii sa mi se impute parasirea de domiciliu Edenn Edenn Sunt casatorita de 7 ani in urma casatoriei rezultand si un copil . In momentul de fata lucrurile sunt destul de tensionate , mie frica ca urmeaza sa fiu data ... (vezi toată discuția)
iesita din tara cu copil minor Emi20 Emi20 buna ziua! As vrea sa-mi raspundeti urgent va rog am nevoie de un raspuns concret! Am un baiat de 10 ani si am venit impreuna cu sotul la fata mea ... (vezi toată discuția)
Buna seara. am fost casatorit timp de 14 ani, divortul a fot ... kingjack23 kingjack23 Buna seara. Am fost casatorit timp de 14 ani, divortul a fot facut la notar si nu am avut pretentii la nimic. In timpul casatoriei, dupa decesul bunicii ... (vezi toată discuția)